Hjem > Brevkassen

Hvordan er mine foældre stillet hvis den ene skal på plejehjem?

Af: Pia Brændstrup - 3. marts 2016 07:47 320

Spørgsmål

Hej,
JEg er bekymret for mine forældres situation og søger derfor svar på nogle spørgsmål, så jeg bedre kan rådgive dem.
De er henholdsvis 84 og 83 år
Min mor har haft en del blodpropper indenfor de sidste 30 år og er i dag fuldstændig afhængig af hjælp. Hun er lammet i venstre side og kan kun gå meget kort med rolator. Hun har hjemmehjælp 4 gange dagligt og er på dagcenter 2 x 3 timer om ugen. Hun er de senere år blevet mere og mere dement og det går ud over min far. Hun er stædig og agressiv og mangler oftest realitetssans. Min far har altid taget sig af min mor og er ikke til sinds at give op. Men han er nu nærmest skind og ben og kan faktisk ikke klare det mere.

Spørgsmål:
De ejer et hus, som de købte i 2007 og er i dag teknisk insolvente. Et salg - hvis de kan sælge - vil efterlade dem med en gæld på ca. 5-600.000 kr. Hvad sker der rent økonomisk, hvis min mor må på plejehjem? Min far kan jo ikke lige sælge, og på den anden side heller ikke blive siddende pga økonomien. Kan han få nogen hjælp? Eller hvad kan de i det hele taget gøre?

Vi har spurgt på kommunen og har aldrig fået et svar på de her spørgsmål.

Bedste hilsner
Anette

Svar

Det var da godt nok en trist situation I er havnet i.

Vores pensionsrådgiver har flg. svar.

Hvis din far, ægtefællen, kommer på plejehjem får dine forældre udbetalt pension som til 2 enlige, men det vil ikke hjælpe meget på deres situation.

Jeg vil opfordre, at de søger gældssanering.
Ansøgningsskema kan findes på www.borger.dk

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed