Hjem > Brevkassen

Hvordan er det med det frie sygehusvalg?

Af: Pia Brændstrup - 3. marts 2016 07:47 312

Spørgsmål

Jeg har fået røntgen og mr-scanning af min lænd og bækken på grund af smerter og begrænset bevægelighed.
Jeg er i starten af januar indkaldt til nærmere udredning ved rygsektoren på otopædkirurgisk afd. på Aarhus Universitetshospital, men først til i slutningen af februar

Det er lang tid at vente, når man er forpint, men en opringning til patientkontoret i Viborg gav mig ikke håb om at fremskynde processen undtagen, hvis jeg ville vælge at komme til Skørping, da det er den privatudbyder, regionen skal benytte, efter et udbud.

Jeg kan ikke forstå, at jeg så skal være nødt til at køre 200 km, når jeg bor i Aarhus, som har fx. Privathospitaler, som også klarer opgaven.

Har vi afskaffet det frie sygehusvalg?
Jeg fik fremskyndet mr-scanningen ved at vælge aleris-Hamlet i Skejby, hvor jeg "kun" skulle vente ca. 5 uger, men det er åbenbart ikke en mulighed til det videre forløb.

Jeg har derfor valgt at fastholde min tid ved det offentlige, men frygter, at der vil komme yderligere nogle måneders ventetid til, hvis jeg bliver indstillet til operation.

Jeg føler mig parkeret i venteposition og på stærk smertemedicin i flere måneder på den måde, men kan det være rigtigt, at være nødt til at skulle transporteres 200 km, når vi har kapaciteter her i byen?

Med venlig hilsen og på forhånd tak

Svar

Det frie sygehusvalg fungerer stadigvæk,
Alle patienter har ret til at vælge et privat tilbud, hvis ventetiden på sygehusbehandling i det offentlige overstiger to måneder, og der findes en aftale om denne behandling mellem Danske Regioner og en privat leverandør.
Patienter, hvor regionens læge vurderer, at der er tale om en alvorlig sygdom har ret til at vælge behandling hos en privat leverandør, hvis ventetiden overstiger en måned.

Mit råd er at du ringer og beder om en tid et andet sted - enten i det private eller i det offentlige system, hvor der er kortere ventetid.
Du kan også ringe direkte til Aarhus Kommunehospitalet og spørge, om du kan komme ind på et afbud. Det er ofte, der er mulighed for det.
Held og lykke og god bedring

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed