Hjem > Brevkassen

Hvor dyrt er det at blive forlovet og flytte sammen med en pensionist.?

Af: Pensionsrådgiver - 31. maj 2016 02:23 392

Spørgsmål

Hej

Kæresten og jeg har talt om at blive forlovet.

Spørgsmålet er hvor dyrt det bliver?

Kæresten er pensionist.

Jeg er i arbejde.Kan det påvirke pensionen?

Gensidig forsørgerpligt, kommer det i spil?Vi betragter os ikke som samlevende: To sæt faste udgifter, to adresser og adskilt økonomi.Reglerne er mange og meget uoverskuelige. Gør vi det rigtigt?Mvh og mange tak.

Svar

Hvis din kæreste får pension som enlig i dag og I har adskilt økonomi, vil en forlovelse ikke påvirke pensionen.
En forlovelse er jo ikke registreret i nogen systemet

Herunder kan du se hvad Udbetaling Danmark skriver om emnet

”Du er enlig, hvis der ikke er andre på adressen, som bidrager til den fælles husførelse i hjemmet, fx ved at betale til husholdningen og ved at arbejde i hjemmet. Hvis du bor sammen med fx en bror eller søster, og I har fælles husførelse, vil I også blive betragtet som enlige.

Vær opmærksom på, at du godt kan være i et ægteskabslignende forhold med en person, der ikke er tilmeldt samme adresse som dig. Det afgørende ved vurderingen af, om du er enlig eller samlevende, er, om fordelene ved jeres fællesskab kan sidestilles med de fordele, som gifte og samlevende personer har.

Udbetaling Danmark vurderer, om du er enlig
Der er ikke faste regler for, hvornår man er enlig eller samlevende. Det er Udbetaling Danmark, der vurderer, om du er enlig eller samlevende ud fra en samlet vurdering af dine forhold og din forklaring.
Hvis du er i tvivl, om du skal betragtes som enlig eller samlevende, er du velkommen til at kontakte Udbetaling Danmark”

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed