Hjem > Brevkassen

Hvad koster et testamente

Af: Erik Gram - 3. marts 2016 07:47 309

Spørgsmål

til Erik Gram.
V er et ældre ægtepar der har et spørgsmål vedr. testamente
Hvad koster det og lave et sådan?
Vi har begge været gift før og har voksne børn.
Det er ikke, fordi vi ejer noget særlig af værdi, ej heller formue, så det vi kunne tænke os er bare, at der skal skives, at den længst levende skal sidde i uskiftet bo.
Er det noget at børnene skal skrive under på?
Det kan godt blive et problem for mig, da jeg ikke har kontakt til to af mine børn, som jeg ikke aner, hvor i verden de befinder sig.
venligst
J.K.

Svar

”Kære J.K,
Hvis I ikke ejer ”noget særligt”, som du skriver, vil I formentlig kunne overtage boet fra hinanden under minimum-grænsen på ca. kr. 650.000,00 jfr. flg. bestemmelse i Arvelovens § 11 stk. 2:
”Den længstlevende ægtefælle kan endvidere af boet udtage så meget, at værdien heraf sammenlagt med den længstlevendes bos- og arvelod samt fuldstændige særeje udgør indtil 600.000 kr.”
Beløbsgrænsen reguleres årligt.
Kun hvis I ønsker at ændre på Arvelovens almindelige ligedelingsprincip mellem arvegrupperne og/eller at bestemme særeje for arvingerne, har I behov for at oprette testamente, når den samlede formue holder sig under ovennævnte værdigrænse.

Hvis I ønsker at oprette testamente i nævnte situation, kan vi formentlig klare det over telefon og mail, hvis I har en PC for ca. kr. 2.500 + moms eller i alt kr. 3.125,00 + gebyr til staten. Hvis der kommer mere til med forskellig rådgivning og/eller regneeksempler, aftaler vi på forhånd prisen for dét.
Venlig hilsen
Erik Gram”

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed