Hjem > Brevkassen

Hjælp til hårde hvidevarer som pensionist

Af: Pia Brændstrup - 3. marts 2016 07:47 325

Spørgsmål

Hej :-)

Skriver vedr mine forældre. Min far har i mange år haft Parkinson og er nu førtidspensionist og min mor er for nyligt blevet fleksjobber og kan ikke arbejde som rengøringsassistent mere, efter mange år. Min mor er blevet så nedslidt at hun nu døjer med slidgigt i knæ, fingre mv, + 2 diskusprolaps, og + at hun tager sig af min far og alle de hjemlige opgaver...

De har arbejdet fuldtid siden de kom til dk 1970 og har desværre også arbejdet under dårlige kår dengang. Men de er meget kede af den situation de står i fordi de er vant til at se sine kollegaer, venner osv på arbejde og nu føler de at de har mistet alt.

Jeg er selv lige blevet uddannet socialrådgiver men føler af og til det kan være svært at gennemskue lovgivningen. Mit spørgsmål går på om de kan få hjælp til hjælpemidler i deres hjem, såsom opvaskmaskine og vaskemaskine? Synes det virker som om de har svært ved alle de trapper og tøjet når de skal ned og vaske tøj i kælderen, (de bor i trappe opgang). Opvaskmaskine fordi jeg synes min mors fingre ser herrens ud og så er det nemmere at kyle dem ned i maskinen, da min far pga sygdommen jo heller ik kan hjælpe så meget til.

Jeg spørger fordi jeg vil hjælpe dem, forebygge så der ikke sker en forringelse af livskvalitet. Så min mor i øvrigt også kan passe det hun skal såsom fleksjob mv og få det bedre.

Svar

Nej , dine forældre kan ikke få den slags hjælpemidler.

Det, du kan gøre, er at henvende dig til en visitator og spørge, om de er berettiget til hjælp f.eks. tøjvask og rengøring.
Du skal ringe til den kommune hvor dine forældre bor.

Jeg tror bare ikke, du skal regne med noget, fordi din mor stadig kan klare at gå på job - selvom det er flexjob.
Når man arbejder er det typisk ikke muligt at få nogen form for hjælp, men man kan altid prøve.

De sidste 10-15 år er der sket rigtig mange nedskæringer.
Så det er blevet meget sværere at få hjælp, selv om man egentlig selv synes, det er nødvendigt.
Det vil nok være sådan at du vil komme til at hjælpe dine forældre med nogle af de ting du synes der er behov for for at din mor selv kan klare så meget som muligt.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed