Hjem > Brevkassen

Gensidig forsørgelses pligt for førtidspensionist

Af: Pensionsrådgiver - 23. november 2016 14:45 447

Spørgsmål

Kære brevkasse

Min kæreste på 49 år blev for ca 2 år siden tilkendt førtidspension efter en trafikulykke. Vi har nu igennem det sidste år været kærester og nyder livet sammen. men som alle påtænker vi at flytte sammen, og her kommer så spørgsmålet om hvor meget min kærestes pension på ca. 18.500 kr bliver nedsat grundet min indtægt.
Jeg tjener ca. 550.000 + fri bil om året og ingen af os ejer fast ejendom.
Spørgsmålet er nu om der ligger et loft for hvor højt min indkomst har indflydelse på hvor meget det nedsætter min kærestes pension. Jeg synes at have hørt et beløb på max 241.000 (min indkomst) og herover bliver der ikke trukket mere der påvirker hendes pension. Altså et fradrag på ca 30% af hendes pension?
Vi ved godt der bliver et fradrag i hendes pension, men er der ikke et loft ud fra min indkomst bortfalder hele hendes pension hvis man ser på beregningen for hver 100 kr jeg har fradrages der kr. 30 i hendes pension
Jeg ved godt I ikke kan give et nøjagtigt svar da vi naturligvis skal finde dette hos Udbetaling Danmark - men er der loft over hvor langt i min indkomst hun rammes i hendes pension??
På forhånd tak
Med venlig hilsen
K Jensen

Svar

Som du selv skriver, skal I rette henvendelse til Udbetaling Danmark.
Der er rigtig mange forhold, der kan spille ind, når en pension skal beregnes:
Vi kan desværre ikke gå ind og beregne din pension, men du kan selv foretage en beregning på udbetaling Danmarks hjemmeside.
Se mere her

 

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed