Hjem > Brevkassen

For store udgifter ved en flytning ?

Af: Bjarne Friis Sørensen - 3. marts 2016 07:47 328

Spørgsmål

TIL BOLIGRÅDGIVER.

For store udgifter ved en flytning ?

Jeg er en ældre kvinde, som bor i en stor almennyttig lejlighed.
I 30 år har jeg boet her. En del af tiden sammen med min familie. De er efterhånden flyttet hjemmefra, så nu er jeg ene om den store lejlighed. Jeg har svært ved at overkomme at passe den, og vil gerne flytte til noget mindre.

Det jeg frygter er, at komme til at betale erstatning, fordi vægge og altaner er ikke malet i de farver, som boligselskabet ønsker. Desuden trænger døre og dørtrin til udskiftning.
Gulvene skal sikkert slibes. Der er endvidere fjernet nogle køkkenskabe.
Køkkenet er 40 år gammelt, så jeg regner med, at det under alle omstændigheder skal udskiftes, når der kommer nye lejere.

I bebyggelsen har de noget, som hedder NI beløb, men jeg ved ikke hvordan,det bliver administreret. Der er ikke noget her, som kan kaldes hærværk - kun slid. Der er delvis vedligeholdelsespligt i denne lejlighed.

Nu er jeg bange for, at jeg kommer til at betale en stor sum, hvis jeg flytter, hvilket jeg ikke er i stand til.

Kan I fortælle mig, hvordan reglerne er, når man har boet så længe i en almennyttig lejlighed. - Håber I kan hjælpe.

Svar

Regler er fastsat i almenboligloven og beboerne skal som udgangspunkt ved fraflytning sørge for den indvendige istandsættelse, beløbsstørrelsen fastsættes af boligselskabets taksator ved en gennemgang sammen med beboerne.

Såfremt man er meget uenig med vedkommende har de fleste kommuner et beboerklagenævn hvor man kan henvende sig og eventuel indgive en skriftlig klage mod et mindre beløb.

Det bedste er selvfølgelig at finde ud af en fornuftig løsning med boligselskabet og undersøge, hvor stort et beløb der er på lejlighedens vedligeholdelseskonto.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed