Hjem > Brevkassen

Flytning som pensionist

Af: Pia Brændstrup - 3. marts 2016 07:47 445

Spørgsmål

Den 1 september er det meningen jeg vil flytte til Ruds Vedby.
Jeg har fået lejlighed og alt er i orden. Jeg betaler selv det hele. Men nu er jeg kommet i tvivl,må jeg som folkepensionist flytte hvorhen jeg vil.Jeg har hjælp til at få skiftet smerteplaster og rengøring hvor jeg bor nu,, men jeg behøver det ikke der hvor jeg flytter hen, min datter vil hjælpe mig.
Jeg søgte om at blive visiteret til en ældrebolig, men min kommune sagde nej, jeg boede godt nok hvor jeg bor nu. Men jeg vil gerne over i nærheden af mine børn. Jeg kender ikke mange her, og min familie er på Sjælland, jeg er meget ensom her. Jeg har leddegigt, og fri fys,, tager jeg den med mig ? eller skal jeg igen have lægen til at bevillige det ? håber i kan hjælpe mig,, jeg er blevet lidt utryg ved det hele,, jeg har ingen at spørge,,,

Svar

Kære Kirsten Jensen
Tak for din henvendelse.
Som borger i Danmark må du flytte lige præcis derhen, hvor du vil - også som folkepensionist.

Hvis du ønsker at flytte til Sjælland, skal du kontakte den kommune og snakke med visitationen i den kommune.
Her kan du så finde ud af, om der er ledige ældre bolger der.

Man skal altid visiterers til en ældrebolig, og det er visitatoren, der afgør, om din helbredsmæssige tilstand berettiger dig til en ældrebolig.
Den visitation, du allerede har, kan du tage med.
Det kan godt være, at den nye kommune vil visitere dig igen.

Det er suverænt kommunens standard på hjemmesygepleje og Fritvalgs ydelser, der afgør, hvor meget hjælp du kan få.
F.eks. kan man i en kommune tilbyde rengøring hver 14 dag og i en anden kommune tilbyde rengøring hver 3. uge.

Du kan altid frasige dig hjælpen, bede om en ny visitation eller anke en afgørelse.
Din kommune er lovmæssigt forpligtet til at hjælpe dig med det hele.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed