Hjem > Brevkassen

Efterløn med erhvervsejendom

Af: Erik Gram - 3. marts 2016 07:47 337

Spørgsmål

Min A kasse vil ikke udbetale efterløn, selvom jeg ikke længere er erhvervsaktiv. Kan det virkelig være rigtigt, at de kan nægte det, blot fordi jeg ikke kan få solgt min erhvervsejendom?

Svar

Uanset hvilken A kasse, man tror skal udbetale efterløn, kan man blive slemt skuffet, hvis det viser sig, at ejendommen, som virksomheden har været drevet fra, ikke kan sælges eller lejes ud.
Der verserer for øjeblikket sager, hvor enhver vil mene, at A kassens medlem har gjort alt, hvad der var muligt for at komme af med både virksomhed og ejendom. Lige lidt hjælper forsøgene i forhold til ønske om udbetaling af arbejdsløshedsunderstøttelse og/eller efterløn, hvis A kassen vurderer, at medlemmet ”ikke er ophørt med virksomheden” fordi det har vist sig umuligt at sælge og/eller udleje ejendommen definitivt.

Inden man lægger sin økonomi til rette efter en forventning om at kunne opnå udbetaling fra A kassen, bør man søge uvildig rådgivning inden henvendelsen til A kassen, der er underlagt stramme fortolkningsregler fra staten og risikerer selv at hænge på udbetalte beløb, hvis A kassens fortolkning tilsidesættes.
De verserende sager kan næppe forventes afgjort før tidligst i 2014.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed