Hjem > Brevkassen

bliver min udbetaling sat efter de nye regler, så mine tillæg bortfalder, når jeg er bor i Tyrkiet?

Af: Pensionsrådgiver - 3. marts 2016 07:47 341

Spørgsmål

Til Pensionsrådgiveren

Kan det passe, at når jeg har fået tildelt førtidspension efter 2003 reglerne og så er flyttet til Tyrkiet midt i Marts i år, bliver min udbetaling sat efter de nye regler, hvilket betyder at mine tillæg bortfalder?

Jeg kontaktede Udbetaling udland inden jeg flyttede og fik blot at vide, at jeg skulle bare kontakte skattevæsnet og bede om at blive grænsegænger beskattet.

Håber på et hurtigt svar, da jeg så må rejse hjem igen, da jeg ikke kan klare mig for 6490,- pr md.

Mvh
MKJ

Svar

Ja det er korrekt, at tillægget ikke kan medtages til Tyrkiet.

Danmark har indgået aftaler om pension med Australien, Canada, Chile, Indien, Israel, Marokko, New Zealand, Sydkorea, Schweiz, Tyrkiet og USA. Aftalerne giver dig forskellige muligheder for at tage din danske pension med til disse lande, alt efter i hvilket land du er statsborger.
Hvis du er dansk statsborger eller omfattet af EF-forordning 883/04, har du ret til at tage din pension med, hvis du har haft mindst 3 års bopæl i Danmark, fra du fyldte 15 år, og til du fik tilkendt pension.
Vær opmærksom på den aftale, der er indgået med det land, du vil flytte til, da det ikke er alle lande udenfor EU/EØS, hvor det muligt at tage pensionstillægget med.

Har du yderligere spørgsmål kan du ringe til Udbetaling Danmark på telefon tlf. 70 12 80 61.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed