Hjem > Brevkassen

Aflastningsplads mens vi venter?

Af: Pia Brændstrup - 3. marts 2016 07:47 337

Spørgsmål

Min mor skal på plejehjem pga.hun har haft en hjerneblødning.

Vi har lige talt med en visitator. Der er 2 plejehjem vi ønsker, men visitatoren siger vi skal skrive 3 på, men vi vil være meget kede af det hvis hun ikke kan blive i det miljø som hun kender.

Kan vi bede om hun får en aflastningsplads, indtil der bliver en plads på et af de 2 plejehjem hvis ikke der er plads nu? Hun bor i Aalborg kommune.

Svar

Det er en meget vaskelig situation, fordi følelser og forstand skal arbejde sammen, når man bliver udsat for svær sygdom.

I en sådan situation er det vigtigt at prioritere og tænke på hvad der er vigtigst for din mor.
Min erfaring siger at det vigtigste er, at hun er tryg. Hun vil typisk være tryg når der er nogen til at passe på hende. Hun vil være tryg ved at have sine egne ting og sine kære omkring sig. Derefter vil hun være tryg ved nærmeste omgivelser og til sidst de ydre omgivelser.

Det er svært at skulle flytte når man er syg og det er det uanset hvor man flytter hen. Jeg synes det vil være synd at flytte hende på en aflastningsplads., fordi det betyder hun skal flytte to gange. Det kan godt være at i som pårørende synes, det kunne være rarere med et plejehjem på en anden placering end på det sted, hun får tilbudt. Men det vigtigste er atmosfæren indenfor og plejen af de beboere der er på plejehjemmet i hverdagen.

Som svar på jeres spørgsmål, kan man sagtens få tilbudt en aflastningsplads og nøjes med at skrive 2 plejehjem på listen.

Jeg synes blot, I skal overveje det, jeg har beskrevet.

God weekend.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed