Hjem > Brevkassen

Ældrevenlig bolig til min far - hvordan?

Af: Pia Brændstrup - 3. marts 2016 07:47 321

Spørgsmål

Min far som efterhånden har fået en del sygdomme, og desværre ofte må en tur forbi hospitalet grundet disse forskellige lidelser, er ved at have svært ved at bo alene i sit hus, dels ligger det på en høj grund med trapper og skråning, så når han har dårlige perioder med bentøjet, så er det næsten farligt for ham at færdes der, herudover kan han ikke længere passe det ligesom før i tiden, hverken ude eller inde, så jeg synes det ville være mere trygt og nemt for ham at få en ældre venlig bolig, men hvordan får man sat sådan noget igang ?

hvis huset bliver sat til salg, og ikke sådan lige bliver solgt ? eller hvis han søger en ældre bolig, og stadig har huset, hvad så ? han er jo pensionist, og har dermed ikke uanede midler til rådighed hver måned - hvor starter man - og hvordan griber vi det an ?

pfh mange tak

Svar

Tak for din henvendelse.

Det lyder som om, det kan være en god idé at tage fat på problemerne med din far, før de bliver for store.

Når man skal have en beskyttet bolig, skal man have fat i en visitator, for boligen skal visiteres efter behov.

Det betyder, at du skal ringe til din lokale Borgerservice og komme til at tale med den visitator, der hører til din fars område.
Derefter aftaler I et møde, hvor visitatoren kommer på besøg hos din far for at se, om han er berettiget til at få en bolig.

Det kan være en god idé, hvis du deltager i denne samtale, så du kan hjælpe din far med at fortælle, hvad problemet er.

Visitatoren vil ofte have en liste med over de boliger, der er i området, og hvor lang ventetid der er til de forskellige boliger.

Prisen for boligen kan også være forskellig, fordi priserne kan afhænge af det enkelte byggeri.
Det kan visitatoren også svare på.

Det er meget vigtigt at du først taler med din far om han ønsker at flytte, fordi en forudsætning for at han kan komme i betragtning er at din svoger selv ønske at flytte.
Det er ikke nok, at man som pårørende synes, det er en god idé.
Der er mange pårørende der har været fortvivlede, og så vil den, det drejer sig om simpelthen ikke flytte.
Så er det hele forgæves. Man flytter kun, hvis man selv vil.

Vedr. økonomi.
Så vil din far skulle betale husleje begge steder,hvis han har to boliger på samme tid, men det synes jeg, du skal tale med hans bank om.
Han kunne hjælpe med gode råd om økonomien.

Du kan også kontakte din fars pensionsrådgiver på kommunen, men det er udelukkende med spørgsmål vedr. evt. tilskud og lign. til din far.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed