Som første skridt til at virkeliggøre Byrums- og Trafikplanen for Middelalderbyen, der skal skabe bedre plads til at gå og cykle, til lokalt byliv og grønne pauser mellem de historiske huse, er størstedelen af gadeparkeringspladserne i Middelalderbyen omlagt.
De fleste af de tilbageværende p-båse er reserveret til særlige formål, blandt andet erhvervskøretøjer, handicappede og ambassader. Områdechef Henriette Hall-Andersen har derfor en opfordring til folk, der vil i bil til Middelalderbyen:
”Det er en markant ændret parkeringssituation, så hvis man ikke har mulighed for at komme derind med offentlig transport, til fods eller på cykel, vil jeg opfordre til, at man benytter et af de parkeringshuse, der ligger rundt om Middelalderbyen,” siger hun.
Med beboerlicens til Indre By kan man benytte de fire private p-anlæg på Israels Plads, Vognmagergade 9, Øster Farimagsgade 5 og Nyropsgade 43, hvor kommunen har reserveret et antal p-pladser.
Max. 30 km/t i det meste af Middelalderbyen
Der er samtidig indført lavhastighedszoner i det meste af Middelalderbyen, hvor man fremover højst må køre 30 km/t. Enkelte af de større veje i området får efter planen sænket fartgrænsen til 40 km/t i 2025.
Fakta
Biler må kun parkere i afmærkede p-båse
De fleste p-båse er reserveret til særlige formål, bl.a. erhvervskøretøjer, handicappede og ambassader.
150 p-båse er reserveret til erhvervskøretøjer på hverdage kl. 7.00-17.00. Øvrig tid må alle benytte disse p-båse.
Lastbiler over 18 ton må fortsat hverken standse eller parkere i området
Der kan være særlige p-regler i enkelte gader, fx lokale standsnings- og parkeringsforbud.
I alt skal 600 p-pladser på gadeplan omdannes – de sidste pladser i Nørre Kvarter afventer en evaluering af projektet.
Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen