Overraskende tal: Så mange elbilsejere vil tilbage til fossile versioner

Bil og motor

16/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

30.000 bilister har deltaget i undersøgelsen, der afslører den særlige tendens.

Konsulentfirmaet McKinsey & Co. står bag en ny undersøgelse, som peger hen af mod, at elbilsejere ikke er tilfredse med deres biler.

Helt præcist så viser undersøgelsen, at op i mod 40 procent af elbilsejere gerne vil skifte deres elbil ud med en bil, der kører på enten benzin eller brændstof.

Det er det amerikanske medie L.A Times, der bringer en bid af undersøgelsen, og den konkluderer blandt andet, at 38 procent af det amerikanske elbilsejere gerne vil skifte deres ud, mens tallet for resten af verden ligger omkring de 29 procent.

Der er ikke målt specifikt på de enkelte lande, og derfor vides det ikke, hvor tilfredse vi er med elbilerne her i Danmark.

30.000 bilister har deltaget den den store undersøgelse hos konsulentfirmaet.

Næsten hver femte solgte bil i 2023

Undersøgelsen er foretaget kort efter, at Bloomberg ellers havde udgivet en rapport, der fortalte, at fremtiden for elbilerne ser rigtig positiv ud.

Deres rapport fortæller, at i 2023 var 18 procent af bilsalgene på globalt plan elbiler, mens det tal ventes at være hele 45 procent i 2024, og altså 73 procent i 2040.

Det kræver dog, at tendensen fra McKinsey & Co's undersøgelse ikke fortsætter, og at folk der allerede ejer en elbil, ikke vælger at skille sig af med den.

De primære årsager til utilfredsheden hos folk skal findes i, at folk er bange for manglende opladningsmuligheder, batteriets holdbarhed og naturligvis den såkaldte 'rækkeviddeangst'

Kører du elbil, og hvis ja, er du så tilfreds med den eller ønsker du at skifte tilbage til en fossil bil?