Mekaniker advarer mod vask: Lad dette på bilen være beskidt

Bil og motor

27/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan koste dig tusindvis af kroner i mekanikerregninger!

Mekaniker Scotty Kilmer advarer benzin- og dieselbilister om, at de kan "ødelægge" vitale dele af deres biler efter at have begået en simpel og velkendt fejl, mange begår, når de vasker bilen derhjemme.

Den populære YouTube-stjerne opfordrede bilister til at tage ekstra forholdsregler, når de giver sig i kast med at gøre deres køretøj rent.

For bilister bør aldrig vaske indersiden af deres køretøjer, især motorrummet, med en kraftfuld højtryksrenser.

Kilmer fortæller, at højtryksvand kan beskadige elektriske forbindelser og vitale dele såsom generatoren.

Lad det være beskidt

I stedet bør bilister lade motorrummet forblive snavset, da dette ikke gør nogen forskel for køretøjets samlede præstation.

Kilmer viser hvordan på sin kanal: "I dag forsøger jeg at vise dig, hvordan højtryksrenser er fantastiske til at rengøre din indkørsel, men ikke så velegnede til at rense dit motorrum. Indkørsler er bare beton, du kan ikke skade dem.

"Men under motorhjelmen på din bil er der alt muligt elektronik og computerstyrede moduler, du kan ødelægge med vand.

"Især højtryksvand. Det kan trænge ind i elektriske forbindelser, det kan ødelægge din generator, og det kan komme på dine computersensorer.

"Så får du virkelig svært ved at finde ud af, hvad der er galt. Se, hvor beskidt min motor er, den kører helt fin”, viser YouTube - mekanikeren i indslaget.

Og når man tænker på, hvad selv simple reperationer på bilen kan koste, så prøv lige at forestille dig, hvad en vandskadet motor vil koste at skifte ud ...

Du kan godt rense det, men ...

Motoreksperter hos Halfords siger, at bilister kan rense deres motorrum, men bør tage ekstra forholdsregler.

Halfords ekspert forklarer "Efter du har renset de omkringliggende områder, er det tid til at gå videre til selve motoren. Brug dine rengøringsklude til at fjerne eventuel olie eller fedt."

"Igen kan du måske have brug for at bruge tandbørsten eller piberensere for at komme ind i stramme områder. Brug en mikrofiberklud til at tørre alt af. Brug ikke en slange på motoren, da det kan forårsage skade." Kilmer forsikrer bilister om, at de kunne redde motoren efter at have sprøjtet den med vand, så længe de handler hurtigt.

Han tilføjer: "Hvad du vil gøre, er at tage en hårtørrer, løsne alle elektriske forbindelser, tør dem med hårtørren og hvis du har en virkelig gammel bil med tændrørskabler på, skal du tage dem af og lufttørre dem alle sammen.