Bilekspert advarer: Tryk aldrig på denne knap i bilen, når du kører i regnvejr

Bil og motor

24/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

At køre i kraftig regn og oversvømmelser kan være meget farligt, og bilister bør sætte sig ind i visse funktioner i bilen, der reducerer risikoen for en ulykke.

Det er vigtigt at forberede sig og udvise ekstra forsigtighed, når man kører i kraftig regn, da risikoen for en ulykke øges under vådt vejr.

Til vores held er der visse knapper, der kan hjælpe bilister med at forblive sikre. Bil-ekspert og TikTok-bruger @chequanxiaoqiao, der regelmæssigt deler smarte bil-tricks på den sociale medieplatform, forklarer: "Når du kører på regnfulde dage, tænder 90 procent af folk kun for viskerne."

Men regn og tåge påvirker i høj grad den centrale køreudsigt, så bilister bør altid tænde for forrude-afrimningsfunktionen.

Bil-eksperten opfordrer bilister til at gøre dette "så snart du sætter dig ind i bilen", da dette vil sikre en klar udsigt under kørslen".

Hold dig fra denne knap

Det vigtigste råd af dem alle er måske imidlertid en knap, du for alt i verden skal holde dig fra.

I råd nummer tre i videoen viser TikTok-brugeren en knap på bilens panel, der har en illustration af en bil, der slingrer fra side til side.

Eksperten forklarer, at dette er bilens stabiliseringssystem, og at det øger risikoen for at køre galt markant, hvis man slår det fra, når man kører i regnvejr.

Flere gode tips og tricks

Eksperten fortsætter med de gode råd: "Sørg også for at tænde for køretøjets tågelygter, da tågelygternes gennemtrængende kraft er særligt stærk, og det kan forhindre påkørsler bagfra."

Endelig, når det regner, samler der sig vand på spejlene, og "mange tror, at deres bil ikke har en spejlvarmefunktion." Dog afslører eksperten, at bilister blot skal "tænde for bagrude-afrimningsfunktionen, og linsen vil automatisk opvarmes."

Inden du kører i kraftig regn, anbefalede RAC (det engelske svar på FDM.red) følgende:

  1. Tjek, at dine viskerblade fungerer korrekt

  2. På ældre køretøjer kan det være en god idé at opgradere til såkaldte 'aero'-viskerblade, som er mere effektive til at fjerne vand fra forruden, især ved høj hastighed

  3. Forsøg at tanke op med brændstof, inden du begiver dig af sted, da det at sidde fast i trafik vil øge dit brændstofforbrug

  4. Lyt efter lokale nyhedsudsendelser for at holde dig opdateret om vejspærringer, oversvømmelser og vejrprognoser

  5. Medbring en mobiltelefon i tilfælde af eventuelle problemer under din rejse

  6. Tjek, at dine dæk har den anbefalede lovlige dækmønsterdybde, så du kan være sikker på at have tilstrækkeligt vejgreb på vejene

Kilde: Express