5 hemmelige afløb, der forårsager rust i din bil

Bil og motor

28/10/2023

Video: YouTube @scottykilmer
Video: YouTube @scottykilmer

Skrevet af Emil B.

En mekaniker med over 55 års erfaring har fremhævet 5 afløb i din bil, du skal sørge for at holde fri for at undgå rustede dele og beskadiget elektronik.

Sammen med andre online mekanikere deler Scotty Kilmer sine smarte tips, herunder en dårlig vane under vinterkørsel, der sænker din brændstoføkonomi, og hvordan slidstærke hjul koster mindre end legeringshjul.

Og nu har den erfarne tekniker uploadede sine råd i en YouTube-video om hemmelige afløb, der forårsager rust.

Scotty (@scottykilmer) forklarer i sin video, at indersiden af førerens dør ofte opsamler vand under regn, da tætningen ikke er perfekt. Imidlertid sikrer de to afløb, som Scotty viser seerne, at dette vand ikke bygger sig op for meget, hvilket potentielt kunne ruste dele, afbryde elektriske forbindelser og skabe irriterende plaskelyde.

Mekanikeren viser sig selv, som trykker ned i afløbene nederst på døren ved hjælp af en metalnøgle med en opadgående bevægelse, men enhver genstand, der kan passe i den, vil hjælpe med at sikre, at snavs ikke blokerer hullerne.

Afløbshuller på en dørsbund findes normalt på de to forreste døre på et køretøj i modsætning til de bageste døre. Derefter fremhæver Scotty fire separate afløbshuller i hvert hjørne af et køretøjs soltag: "Vand kan ruste stålet [omkring soltaget], det kan ødelægge elektronikken [der bruges til at åbne dit soltag] - så sørg for, at dine afløb er frie, så vandet ikke løber op."

Taknemmelige kommentarer

I kommentarerne til Scottys video delte seerne deres erfaringer med bilens afløbshuller. En bruger skrev på YouTube: "Sidste regnsæson kører jeg, og jeg lytter bogstaveligt talt til vand, der plasker rundt, og jeg tænker, 'Hvad fanden!' Jeg besluttede endelig at fjerne afløbspropperne, 2. nederst i hver dør. Mængden af vand og snavs, der løb ud, forbløffede og lettet mig! Ingen plaskelyde! Og heldigvis gik jeg ikke til forhandleren!"

En anden seer kommenterede: "Scotty, hver gang jeg overvejer at købe en gammel LandCruiser, er soltaget og dørafløbene den tredje ting, jeg undersøger!"

Kilde: Express.co.uk.