7 planeter er i retrograd denne sommer: Det betyder det for dig

Astrologi

16/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Hold godt fast, astrologisk set. I løbet af sommeren 2023 vil hele syv planeter være i retrograd på samme tid.

Det betyder retrograd

Retrograder opstår, når en planet ser ud til at bevæge sig baglæns i sin bane. Dette er en optisk illusion, men det antages stadig at have indflydelse på et astrologisk niveau.

Ordet "retrograd" får ofte astrologi-entusiaster til at gyse. Mercury retrograd er for eksempel en frygtet transit, der sker tre gange om året og siges at sænke kommunikationen. Retrograd har en lignende effekt på andre planetære legemer. Transit'en fungerer som en form for handicap, der hindrer deres strålegenskaber.

Her er hvad du skal vide om de mange retrograder i sommeren 2023, der vil skabe en astrologisk opladet sommer.

Hvilke planeter er i retrograd i sommeren 2023?

Pluto retrograd

Hvornår? 1. maj til 10. oktober

Pluto retrograd begynder i Vandmanden og bevæger sig derefter ind i Stenbukken den 11. juni og tager os tilbage til marts. Gamle magtkampe og tidligere trekantsituationer vil blive genåbnet og genundersøgt for at se, hvordan vi kan lære og vokse af dem.

Saturn retrograd

Hvornår? 17. juni til 4. november

Saturn retrograd starter i Fiskene og repræsenterer et øjeblik af refleksion, hvor vi overvejer, hvordan vi kan opnå vores mål for fremtiden. Forhold vil blive testet, da vi beslutter, hvem og hvad vi skal investere vores energi i.

Neptun retrograd

Hvornår? 30. juni til 6. december

Vores intuition kan være mindre præcis end normalt, når Neptun er retrograd i Fiskene. Du kan begynde at tro på de narrativer, du fortæller dig selv – selvom de ikke er sande.

Venus retrograd

Hvornår? 22. juli til 3. september

Venus retrograd i Løven vil få os til at længes efter store kærlighedserklæringer og hengivenhed. Jo mindre opmærksomhed vi får, desto mere ønsker vi det. Dette gælder også penge og finanser.

Mercury retrograd

Hvornår? 23. august til 15. september

Mercury retrograd i Jomfruen vil få eks'er og gamle flammer til at komme tilbage. Denne transit vil bringe os ansigt til ansigt med fortiden – både det gode og det dårlige.

Uranus retrograd

Hvornår? 28. august til 27. januar 2024

Forandringsplaneten tager små skridt hen imod udvikling, når den er retrograd i Tyren. Forvent ikke store bølger eller vækst i denne periode. Tag livet dag for dag for at undgå stigende frustrationer under denne planetære retrograd.

Jupiter retrograd

Hvornår? 4. september til 30. december

Jupiter retrograd i Tyren kan vise sig at være gavnlig. Denne transit opfordrer os til at tage velovervejede risici i stedet for at kaste os ud i noget uden at se sig for. I bund og grund er det en opfordring til at læse det med småt

Sådan påvirker retrograderne dit stjernetegn

Vædder

Du er måske ikke fan af at lave budget. Alligevel er det vigtigt at lave en økonomisk plan, der fungerer for dig. Husk, at tilbud er din ven. Gem kvitteringerne, hvis du beslutter dig for at ændre mening om dine køb.

Tyren

Lidt efter lidt blomstrer du op som den tyr, du ønsker at være. Sæt ikke pres på dig selv for at udvikle og transformere dig selv på én gang. Det er ikke muligt. Bevæg dig med strømmen.

Tvilling

Brug din karisma til elegant at komme forbi gamle situationer, som du ikke vil have noget med at gøre. Du er vokset fra det. Hvis folk projicerer negativitet på dig, så ignorer dem og fokuser på dig selv.

Krebs

Dine kommunikationsevner kan være hindret, hvilket skaber forvirring blandt dine venner og kære. Vær tydelig med, hvad du vil sige, og vær forberedt på at forklare præcis, hvad du mener for at undgå misforståelser.

Løve

Du kan føle, at du ikke får nok opmærksomhed og omsorg fra andre. Virkeligheden er dog, at de har deres egne problemer at skulle håndtere. I stedet for at brøle af dine frustrationer, tjek ind hos dine venner og vis dem medfølelse.

Jomfru

I stedet for at håndtere al denne retrograde energi, vil du gerne på ferie. Du har tilladelse til at leve med hovedet i sandet i et stykke tid!

Vægt

Grænser er et must denne sommer. At sætte klare grænser vil sikre, at folk ikke udnytter din venlighed. På den måde bliver du ikke generet af andre menneskers problemer og kan løse dine egne.

Skorpion

Forhold vil være i flux, da Jupiter og Uranus tilføjer en smule spænding, der kan føre til, at du det ene øjeblik er sammen og det næste ikke er sammen med din partner. Vær åben over for de uforudsigelige mønstre, der venter dig denne sommer.

Skytte

Du får ikke stabilitet på arbejdet, før retrograderne er ovre. Din chef kan få dig til at føle, at du er udskiftelig, selvom du ikke er det, hvilket kan skabe meget angst inden i dig. Træk vejret gennem situationerne, Skytte!

Stenbuk

Efter en hård arbejdsdag har du lyst til vil du gerne tage på en bar for at få afløb for irritationerne fra dit job. Men du kan føle dig ensom, fordi dine venner er optaget af deres eget liv. Ensomhed kan være svært, så prøv at skabe nye venskaber.

Vandmand

Dine nærmeste har problemer, som de lægger på dine skuldre. Det vil være svært at håndtere deres forskellige personligheder og skabe en bro, der bringer dem sammen. Kald på dine kræfter som et samfundstænkt Vandmand!

Fisk

Din usikkerhed om fremtiden for dine forhold kan få dig til at trække dig tilbage på forhånd. Træk dig ikke væk fra dem, du holder af, før du har set røde flag i forholdet. Indtil da kan du fortsætte med at holde fast i dem.