Din airfryer kan lave den perfekte soyasauce kylling: Her er opskriften

12/10/2023

Foto: Tiffy Cooks
Foto: Tiffy Cooks

Skrevet af Mia R.

At tilberede kylling i ovnen eller på panden kræver ikke lang tid, men resultatet bliver betydeligt bedre i en airfryer. Denne opskrift på soya sauce kylling er ideel til dem, der værdsætter den lækre kombination af saftigt kyllingekød og en velsmagende, sprød skorpe.

Lav en soyasauce kylling ved hjælp af en airfryer og opnå et perfekt resultat

At tilberede kylling i ovnen eller på panden kræver ikke lang tid, men resultatet bliver betydeligt bedre i en airfryer. Denne opskrift på soyasauce kylling er ideel til dem, der værdsætter den lækre kombination af saftigt kyllingekød og en velsmagende, sprød skorpe. Madbloggeren Tiffy Cooks har delt sit bud på, hvordan du får din kylling til at smage som en bid af himlen.

Soyasauce kylling

Denne opskrift er simpelthen den mest uovertrufne airfryer soyasauce kylling, du nogensinde vil smage, og det fantastiske er, at den også er utrolig let at tilberede.

I opskriften fremstår kyllingen både saftig og velsmagende, mens skindet forbliver utroligt sprødt og lækkert.

Selvom opskriften fokuserer udelukkende på kylling, giver madbloggeren et tip om at præsentere retten på en seng af dampet eller kogt ris, toppet med finthakket forårsløg, hvilket tilføjer en ekstra dimension af smag og tekstur til måltidet. Dette enkle skridt bidrager til en mere balanceret og kompleks smagsoplevelse, der fuldender denne lækre kyllingret.

Disse ingredienser skal du bruge

  • To benløse kyllingelår (med skind)

  • 1,5 spiseskefulde sojasauce

  • En spiseskefuld mørk sojasauce

  • En halv spiseskefuld fem-krydderi-blanding

  • En teskefuld hvid peber

  • To teskefulde sukker eller honning

  • Tre fed hvidløg (hakket)

Sådan gør du

  • Læg den rå kylling i en skål og tilsæt begge typer sojasauce, femkrydderi-pulver, hvid peber, sukker og hakket hvidløg.

  • Rør forsigtigt for at dække kødet, og lad det marinere i 30 minutter ved stuetemperatur.

  • Når tiden er gået, lægger du kyllingen i en ikke-forvarmet airfryer med skindsiden opad og indstiller apparatet til 195°C i 15 minutter.

Selvom du ikke altid er fan af at bruge en airfryer, bliver du øjeblikkeligt forelsket i denne opskrift på soyasauce-kylling. Den høje varme steger kyllingeskindet, indtil det er sprødt, samtidig med at alt saften fra kyllingen bevares. Du kan tilføje ris og en portion af grøntsager som broccoli og ærter – det gør måltidet perfekt afbalanceret.