Et stykke dansk restaurant-historie går nu i graven.
Efter mere end fire årtier med bøffer, sovs og familiehygge lukker Jensens Bøfhus alle sine restauranter.
Lige nu læser andre
Efter mere end 40 år på den danske restaurantscene er det slut.
Jensens Bøfhus, som i sin tid lærte danskerne at tage hele familien med ud at spise bøf og sovs, lukker nu sine sidste restauranter.
Bones overtager de fleste restauranter
Restaurantkæden, som stadig havde 15 spisesteder rundt om i landet, lukker ned, og 12 af restauranterne overtages af konkurrenten Bones.
Det bekræfter Bones’ administrerende direktør, Jan Vinther Laursen, der fortæller, at nogle af restauranterne bliver omdannet til Bones, mens andre skal drives videre under et nyt koncept.
”Jensens Bøfhus er for mig et ikon i den danske restaurationsverden. Det har haft en stor rolle i at lære danskerne at gå ud for at spise – både til forretningsmøder og som familier,” siger Jan Vinther Laursen.
Læs også
Konverteringen af restauranterne forventes at være gennemført inden sommeren 2026, og i mellemtiden vil Bones drive de nuværende Jensens-restauranter videre, før de gradvist omlægges.
Nye tider – men saucen består
Selvom Jensens Bøfhus forsvinder fra gadebilledet, kan man stadig finde kædens populære saucer på supermarkedshylderne. Den del af forretningen blev allerede i 2016 solgt til Stryhns Gruppen og fortsætter uafhængigt af restauranterne.
Bones-direktøren vil endnu ikke afsløre, hvilket nyt koncept der skal erstatte de resterende restauranter, men han antyder, at det bliver ”noget internationalt, gennemtestet og velkendt, som danskerne vil tage godt imod.”
Økonomien blev den sidste bøf
Jensens Bøfhus har i årevis kæmpet med økonomiske problemer. Siden 2018 har kæden været ejet af en række fynske investorer, men flere af dem er siden trådt ud. I juli viste regnskabet et underskud på over 37 millioner kroner, og kort efter blev fire restauranter lukket.
Det første Jensens Bøfhus – dengang kaldet ‘Bøf España’ – blev åbnet af Palle Skov Jensen i 1984. Nu lukker en æra i dansk madkultur, hvor mange vil huske de familievenlige menuer, de røde boder – og ikke mindst den velkendte Jensen-sauce.