Vild motorcykeljagt på fortov og stier

112

06/05/2022

To mænd på stjålet motorcykel brugte alle kneb for at slippe fra politiet. Foto: Shutterstock
To mænd på stjålet motorcykel brugte alle kneb for at slippe fra politiet. Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Østjyllands Politi kom på noget af en opgave, da to mænd forsøgte at slippe væk fra ordensmagten.

Det nordlige Aarhus dannede torsdag aften ramme om en dramatisk politijagt.

En patrulje fik nemlig øje på en motorcykel, hvor ingen af de to førere havde hjelm på. Men da patruljevognen forsøgte at stoppe motorcyklen med både horn og lygter, satte føreren at motorcyklen farten op.

Flugten kunne være endt grueligt galt, da motorcyklen både valgte at køre på fortovet imod færdselsretningen og bruge et stisystem, hvor patruljebilen ikke kunne følge efter.

Vidne hjalp betjentene på vej

Heldigvis var der dukket flere politibiler op, men endnu en gang tog motorcyklen flugten via stierne. Et vidne kunne dog fortælle betjentene, at han havde set de to unge mænd på motorcyklen løbe op ad nogle trapper, og kort efter fik betjentene indhentet og anholdt mændene.

Føreren viste sig at være en 18-årig mand, der blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, kørsel uden førerret og for overtrædelse af færdselsloven.

Glædelig overraskelse

Motorcyklen blev sidenhen fundet efterladt, stadig med tænding på, i en have. Det viste sig, at motorcyklen var meldt stjålet den 22. april, og politiet kontaktede derfor ejeren, der kort efter ankom til stedet og fik sin motorcykel igen.

Føreren af motorcyklen, samt den 20-årige mandlige passager, blev begge sigtet for brugstyveri af motorcykel og for ikke at have anvendt styrthjelm.