Verdens korteste biljagt: 24-årig kvajede sig efter få meter

112

27/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan man ikke ligefrem kalde gennemtænkt ...

Når man er i gang med en kriminal handling, er gode råd dyre, når ordensmagten pludselig dukker op.

I sidste uge var det en 24-årig mand, der stod i den siatuation, da han skulle tænke hurtigt for at slippe væk fra politiet i Viborg.

Den unge mand havde stjålet et par nummerplader, men det var faktisk ikke det, der fik en patruljevogn til at tage kontakt til ham - det vender vi tilbage til.

Han var imidlertid ikke interesseret i at snakke med betjentene, så han valgte i stedet at sætte gang i en spontan flugtplan - som dog ikke ligefrem gik, som den 24-årige mand sandsynligvis havde håbet.

Han sprang ind i en bil og trådte på speederen, så langt så godt - men om det skyldtes, at det var mørkt, fordi det hele foregik om natten, eller om man simpelthen ikke havde set sig ordentligt for, skal ikke siges, for flugten nåede kun at vare få meter.

"Han sprang ind i bilen og nåede kun at køre ganske få meter, før han kørte ind i en sandbunke. Her sad bilen fast, og vi nåede så at få fat på ham, før han stak af," fortæller Thomas Hald, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Viborg, til TV Midtvest.

Mistænkt for noget helt andet

Som sagt var det ikke de stjålne nummerplader, der var årsagen til, at politiet ville have en snak med den 24-årige mand.

Forud for den ikke ligefrem succesfulde flugt-sceance, havde flere personer nemlig ringet til politiet for at advare om, at der luskede en mand rundt i boligkvarteret.

Politiet sendte en hundepatrulje afsted, og betjentene valgte at overvåge den 24-årige mand et stykke tid. Det var her, patruljen observerede det, ordensmagten kalder "mistænkelig adfærd", og så var det, betjentene ville have en snak med manden.

I bilen, der altså endte i en sandbunke, fandt politiet engangshandsker, skruetrækker og et koben, ligesom manden også viste sig at være påvirket af både spiritus og narkotika.

Så selvom politiet ikke med sikkerhed kan sige, at manden havde planer om at begå indbrud, så er der trods alt en del, der tyder på det.

Den 24-årige mand er fra Horsens, og han endte med at køre fast ved Overlund Skole. Han er blevet løsladt igen, men han er sigtet narko- og spirituskørsel, at have stjålet nummerplader samt forsøg på indbrud.