Ved du, hvad dette vejskilt betyder? Så er du "klogere" end halvdelen af danskerne

112

15/05/2024

Foto: Screenshot, Google Maps
Foto: Screenshot, Google Maps

Skrevet af J. Bøgen

Har du styr på det?

Der er mange færdselstavler i den danske trafik. Rigtig mange, endda.

Derfor er der heller ikke noget at sige til, at det ikke er alle danske bilister, der har helt styr på alt, hvad tavlerne indikerer (selvom man må håbe, alle har styr på for eksempel hastighedstavler!).

Men når man først har fået sit kørekort, skal man som bekendt ikke op til nogen opfølgende teoriprøver igen, medmindre man mister kortet, og i takt med, at man skal huske flere og flere ting, som årene går, vil der unægteligt også være nogle af trafikskiltene, der ryger i baggrunden i hukommelsen.

Det er dog alligevel de færreste skilte, næsten halvdelen af danskerne ikke kender betydningen bag. Ikke desto mindre er det faktisk tilfældet med de blå skilte som det, du ser på billedet øverst i artiklen her.

Ifølge FDM er det nemlig kun 52 procent af de danske bilister, der ved, hvad det betyder, så lad os da få det på plads en gang for alle!

Det betyder det famøse skilt

Skiltet, du kan se på billedet, indikerer, at du kører ind i en såkaldt "40 zone". Du støder ofte på det, hvor der er beboelse, og derfor er der nok mange, der tænker, at det er en særdeles lokal hastighedsbegrænsning, da der jo kan være fodgængere på kørebanen i området.

Men det er faktisk ikke tilfældet.

Skiltet er blot en opfordring, og du bør derfor ikke køre mere end 40 kilometer i timen, når du passerer det. Men du bliver ikke straffet, hvis du kører den hastighed, du rent faktisk må køre. Ofte vil dette være 50 kilometer i timen, eftersom skiltene oftest er placeret i byer.

Det samme er gældende, hvis du ser et andet blåt skilt, hvor der står Zone og eksempelvis 30 over. Du må således gerne køre hurtigere end 30 kilometer i timen, men det anbefales ikke, at du gør det.