Træls "hilsen" i e-Boks - flere hundrede danskere må til lommerne

112

10/11/23 | 09:01

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Ikke den bedste nyhed, inden man går på weekend.

Mange danskere har et had/kærlighed-forhold til eBoks.

På den ene side kan man få en besked om, at man skal have flere tusinde kroner tilbage i skat. På den anden side kan man få at vide, at man skal af med et beløb til staten.

Og for næsten 570 danskere vil der ligge en besked af den sidste karakter, når de åbner eBoks inden for den næste tid.

Alt for tunge speederfødder

Syd- og Sønderjyllands Politi havde nemlig bødeblokken fremme i i alt 568 tilfælde i forbindelse med den særlige færdselsindsats i sidste måned med fokus på trafikanter med for høj fart.

71 bilister fik et klip i kørekortet, mens fire bilister fik frakendt kørekortet betinget.

Langt hovedparten af sagerne om for høj fart, 487 ud af de 568, blev registreret af ATK-køretøjerne.

"Ser vi på antallet af sager som helhed i forhold til samme indsats i maj måned i år, er tallet dalet med syv procent, men tallet viser omvendt, at der stadig bliver kørt alt for stærkt på vejene. Det er et problem for trafiksikkerheden. For høj hastighed er den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald," understreger politikommissær Eli Gejsing, der er leder i færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mindst 1200 kroner

Bødestørrelsen for at køre for stærkt varierer på baggrund af flere faktorer.

For det første handler det om, hvor mange procent for hurtigt, du kørte i forhold til den tilladte hastighed. Den mindste bøde, man kan få for at køre for stærkt, ligger imidlertid på 1200 kroner ifølge FDM.

Bøden stiger gradvist, jo flere procent hurtigere end det tilladte, man kører, og når man kommer over 30 procent for hurtigt, får man desuden et klip i kortet (hvilket altså har været tilfældet for 71 af de bilister, der blev taget i politiets indsats).

For at få en betinget frakendelse af førerretten, skal man have kørt mere end 60 procent for hurtigt.