Tankede privat på chefens kort 58 gange

112

12/10/2022

Manden fyldte også dunke med diesel, sandsynligvis for at få det til at ligne tankning af lastbilen. Foto: Shutterstock
Manden fyldte også dunke med diesel, sandsynligvis for at få det til at ligne tankning af lastbilen. Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det blev til samlet 85.000 kroner diesel!

Benzin er dyrt, særligt i 2022. Derfor er der nok mange, der gerne vil have udgifterne dækket, men en 64-årig lastbilchauffør blev lige lovlig kreativ i sin søgen efter billigt brændstof.

Over 3 år brugte han nemlig, ifølge anklagemyndigheden, sin chefs kort til at fylde ikke blot sin lastbil, men også sin private bil og et utal af benzindunke men diesel.

Samlet løb de private tankninger op i 85.000 kroner, og nu skal manden for retten i Hjørring.

Det skriver TV 2 Nord.

Tankede privat 58 gange

Bedrageriet startede i 2017, hvor manden ifølge anklageskriftet skulle have brugt chefens kort til at tanke privat 17 gange.

I 2018 blev det til 21 tankninger, inden det i 2019 sluttede med 20 tankninger.

Den 64-årige skulle blandt andet have fyldt benzindunke, når han tankede sin privatbil. Årsagen til dette er ikke klar, men teorien er, at det var et forsøg på at camouflere, at der var tale om tankning af en privatbil, da mængden af diesel til en sådan tankning vil være betydeligt mindre, end når lastbilen skulle fyldes op.

Sagen forventes at foregå som en tilståelsessag, hvor den 64-årig mand lægger kortene på bordet for at få gjort regnskabet op.

Han er tiltalt for underslæb, men hvis retten ikke mener, der er tale om det, kan sigtelsen blive ændret til mandatsvig.

Benzintyverier hitter

Efter Ruslands invasion af Ukraine er priserne på brændstof steget eksplosivt. Det har ført et stigende antal benzintyverier med sig, selvom ovenstående sag altså eftersigende har foregået før invasionen

Tidligere i år oplevede en kvinde for eksempel, at der var blevet boret hul i hendes benzintank, hvorefter bilen var blevet komplet drænet for benzin. Det kan du læse mere om her.