Straffet for billedmanipulation: Satte klassekammerats hoved på nøgen krop

112

28/04/2022

Foto: Politi
Foto: Politi

Skrevet af Redaktionen

Det kunne opfattes som drengestreger, men det endte med en dom på 20 dages betinget fængsel. Dommen viser, at unge mennesker skal tænke sig om, inden der deles billeder af andre.

Manipulerede nøgenbilleder delt på nettet fik onsdag Retten i Holbæk til at straffe en nu 16-årig dreng fra Kalundborg med 20 dages betinget fængsel. 

Drengen blev straffet for både blufærdighedskrænkelse og for at besidde og videregive børnepornografisk materiale. Han erkendte sig under retsmødet skyldig i de rejste sigtelser. 

Det var i april 2021, at den dengang 15-årige uploadede et konfirmationsbillede af en pige fra sin klasse til en hjemmeside, der udstyrede pigen med en fiktiv nøgen krop. 

Via platformen Discord, der bl.a. blev brugt af skoleelever til at kommunikation under corona-nedlukningerne, delte han billedet samt et gruppebillede, med fire andre piger fra klassen, som en anden på samme vis havde manipuleret og sendt til ham. Begge fotos delte han med flere personer, som i forvejen kendte pigerne. 

”Det er en sag, der viser, at de unge meget nemt kan komme galt afsted, når de færdes på nettet. Teknologien giver mange nye muligheder, men det er samtidigt også blevet meget nemt at krænke andre, hvis man ikke tænker sig om,” siger anklager Magnus Mølholm fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

Sagen er afgjort efter de regler på området, der var gældende sidste år. Straffeloven blev pr. 1. april i år ændret, således at utilbørlig manipulation og dermed ændring af en persons fremtoning på billeder er gjort selvstændigt strafbart.