Stak en kniv gennem låret på samlever: Nu er han udvist

112

23/05/2022

Foto: retten i Roskilde
Foto: retten i Roskilde

Skrevet af Redaktionen

41-årig mand fra Greve idømt 9 måneders fængsel og udvisning af Danmark ved Retten i Roskilde for at have stukket sin samlever i låret med en kniv.

Retten i Roskilde har fundet en 41-årig mand fra Greve skyldig i at have stukket en køkkenkniv igennem låret på sin samlever. Han blev desuden dømt for at have truet en politibetjent og nægtet at oplyse sit navn til politiet.

Sagen begyndte i slutningen af marts, da politiet modtog et alarmopkald fra en kvinde, som var blevet stukket med en kniv. Politiet rykkede hurtigt ud og ankom få minutter efter til adressen, hvor de straks udøvede førstehjælp, inden en ambulance kom frem til stedet.

Omkring en time efter lykkedes det politiet at anholde kvindens samlever i en bil i Greve-området. Han blev dagen efter fremstillet i et grundlovsforhør, hvor han blev varetægts-fængslet, hvilket han har været lige siden.

Straffen blev udmålt til 9 måneders ubetinget fængsel, og selvom manden er opvokset i Danmark, hvor han også har stiftet familie, blev han også udvist af landet.

”Jeg lagde ved min fremlæggelse af sagen i retten særlig vægt på, at der var tale om grov, hensynsløs og farlig kriminalitet begået efter tidligere straffe for personfarlig kriminalitet,” udtaler anklagerfuldmægtig Sebastian Stentoft fra anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi og fortsætter:

”Jeg er derfor meget tilfreds med, at retten valgte at lægge afgørende vægt på netop voldens karakter, og at de på den baggrund valgte at følge min påstand og idømme en længere fængselsstraf samt udvise manden af Danmark,” siger han. 

Retten bestemte desuden, at den dømte skal forblive varetægtsfængslet, selvom han har anket sagen til landsretten, der nu skal behandle den på ny