Solgte næsten 3000 stjålne cykler - men skal ikke i fængsel

112

27/10/22 | 14:37

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Derudover er det russiske par også dømt for en række andre forseelser, blandt andet misbrug af andres NemID.

Hvis du har købt en cykel fra et værksted på Røde Mellemvej på Amager, er der en stor risiko for, at du ikke har gjort en særligt god handel.

Det kan sagtens være, at cyklen fungerer, præcis som den skal - men du har med stor sandsynlighed gjort dig skyldig i at købe hælervarer.

Torsdag er der nemlig faldet dom i en sag mod et russisk par, der gennem flere år solgte intet mindre end næsten 3000 stjålne jernheste.

Ikke overraskende blev den 58-årige mand og 65-årige kvinde dømt for hæleri af særlig grov beskaffenhed, men de blev også dømt for dokumentfalsk, cykeltyveri og misbrug af andres NemID - mere om det længere nede.

For det mest bemærkelsesværdige er måske, at de to russere ikke skal i fængsel. En mentalundersøgelse af de to nu dømte har nemlig vist, at de ikke kan afsone en almindelig fængselsdom på grund af deres mentale tilstand.

Derfor er de i stedet blevet idømt behandlingsdomme og udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år

Det skriver nyheder.dk.

Solgte cyklerne under falsk identitet

Ægteparret solgte cyklerne via dba.dk, hvor de havde oprettet flere verificerede brugere ved at have brugt stjålne oplysninger til NemID.

Samtidig lavede det udenlandske par falske kvitteringer, som skulle vise de intetanende købere, at de havde købt cyklerne lovligt. Det har ført til dommen for dokumentfalsk.

Senioranklager Sofie-Amalie Brandi er glad for, at de kriminelle aktiviteter er blevet lukket ned.

"Det har været et ret professionelt setup, hvor man har ændret stelnumre og reservedele er blevet udskiftet. Og så har det været svært at genkende cyklerne, når de er blevet sat til salg på internettet," siger hun til Ritzau.

Den 58-årige mand og den 65-årige kvinde blev anholdt i februar 2020. I den forbindelse ransagede politiet flere adresser og beslaglagde et større kontantbeløb og mange hundrede cykeldele.