Praler i "Den Sorte Svane": Nu har Erhvervsstyrelsen undersøgt, om der er en insider

112

07/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Martin Malm fortæller på skjult kamera, at han bliver advaret om "røde flag" på forhånd.

TV 2-dokumentaren "Den Sorte Svane" har i den grad sat både sind, internet og samfundet i brand.

Ved hjælp af skjulte kameraer og mikrofoner var dokumentar-holdet i stand til at afsløre omfattende lyssky forretninger mellem den kriminelle underverden og den ellers så polerede oververden.

En af dokumentarens hovedpersoner er erhvervsmanden, Martin Malm. Undervejs i dokumentarer gennemgår han, hvordan han har lavet en såkald fakturafabrik, der bruges til at hive penge ud af statskassen, ligesom han også fortæller, at han har en mand i Erhvervsstyrelsen, der holder øje og advarer ham, hvis der er nogle "røde flag", der kan afsløre ham.

Men taler han overhovedet sandt, når han nævner manden i styrelsen?

Grundig undersøgelse

Berlingske har spurgt Erhvervsstyrelsen om en kommentar til Martin Malms påstnad om at have en insider i styrelsen, og i svaret til mediet oplyser Erhvervsstyrelsen, at sagen er blevet "grundigt undersøgt".

I et skriftligt svar til mediet lyder det, at "styrelsen ikke har konstateret mistænkelig adfærd, usædvanlig sagsbehandling eller andre usædvanlige forhold omkring de omtalte sager".

Det efterlader om muligt endnu flere spørgsmål en svar. Navnligt, om Malm faktisk siger sandheden, om Erhvervsstyrelsen har overset noget, eller om det er noget helt tredje, der er igærde.

Da TV 2 kontakter Martin Malm for at få hans version af sagen oplyser han kort over telefonen, at han ikke mener, TV 2 har det fulde billede. Han afviser desuden at stille op til et interview.