Politiet beder om hjælp: Genkender du disse drenge?

112

31/05/2022

foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Skrevet af Kathrine Frich

Politiet beder nu offentligheden om hjælp til at identificere to drenge, som er mistænkt for at have antændt en brand ved en flaskeautomat i et supermarked i Kalundborg i februar. Branden forårsagede store skader på butikken.

Trods en længere efterforskning og omfattende forhøringer på skoler og i lokalmiljøet i Kalundborg, er det ikke lykkedes Midt- og Vestsjællands Politi at identificere to drenge, som kan sættes i forbindelse med en omfattende brand i et supermarked tidligere på året.

Kunder blev evakueret

Mandag d. 14. februar 2022 kl. 20.45 slog personalet i Fakta på Elmegade i Kalundborg alarm og evakuerede alle kunder, da det brændte ved en flaskeautomat i butikken.

Rummet og flaskeautomaten udbrændte, og der skete kraftige sodskader i selve butikken.

To drenge blev set cykle fra stedet i retning mod togstationen umiddelbart efter branden.

Overvågning og beskrivelse

Overvågningen fra butikken henledte politiets opmærksom på to drenge, som mistænkes for at stå bag branden, der blev antændt i noget affald i rummet ved flaskeautomaten.

Drengene beskrives som:

A: Dreng, 12-15 år, lys i huden og almindelig af bygning. Han var iført sorte bukser med hvidt logo på låret, sort vinterjakke med Nike-logo på brystet, sort hue og hætten slået op. Sorte sko.

B: Dreng, 12-15 år, lys i huden, mellemblondt kort hår. Han var iført rød hættetrøje med stort hvidt Levis-logo, grå joggingbukser med særpræget rød stribe ned af benet, hvide kondisko og mørk kasket. Han bar en sort rygsæk og er lidt højere end A.

Omfattende kræfter på identifikation

Lokalbetjente i Kalundborg har siden branden lagt omfattende kræfter i forsøget på, at identificere de to drenge på billederne i Kalundborg og omegn, men det lykkedes ikke. Branden skete i uge 7, hvor mange kommuner har vinterferie. De to mistænkte kan derfor have været gæster i området.

Henset til de mistænktes unge alder, udsendes billederne i første omgang med slørede ansigter. Politiet håber, at nogen kan genkende drengene ud fra den karakteristiske påklædning, så det ikke bliver nødvendigt at offentliggøre drengenes ansigter i pressen.

Har du oplysninger om de to mistænkte, så kontakt Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 114 eller direkte på tlf. 4635 1448.