Politi på hestepatrulje i Vejle

112

23/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Sydøstjyllands Politi har besøg af to politiheste og deres ryttere på lørdag, søndag og mandag. Det er noget helt særligt og har du lyst til at se og møde dem, så kan du her se deres patruljeplan.

Når Sydøstjyllands Politi på mandag den 29. august indvier en ny nærpolitistation i Grindsted, så er det med deltagelse af to politiheste med ryttere. Det er en sjælden mulighed for at opleve denne del af dansk politi i politikredsen og når nu muligheden opstod, hvorfor så ikke give mulighed for, at også andre byer kan få politihestebesøg?

På lørdag den 27. august vil man derfor kunne møde ekvipagerne i Vejles midtby i tidsrummet mellem ca. kl. 11.00 og 13.00 og ved Vejle havn mellem ca. kl. 20.00 og 22.30. De vil ride almindelig patrulje, men vil naturligvis også meget gerne møde vejlenserne og fortælle om deres særlige politienhed, dens opgaver og hvordan det er, at være bereden betjent i 2022.

Søndag bliver det Billund, der vil få besøg af de patruljerende heste og ryttere. De vil være i området Billund midtby, Lego House, Lalandia og Legoland mellem ca. kl. 11.00 og 14.00. Kig forbi og oplev det sjældne syn i din egen by.

I Grindsted får man som nævnt muligheden på mandag den 29. hvor justitsminister Mattias Tesfaye deltager i indvielsen af den nye nærpolitistation på Vestergade 67 mellem kl. 12.15 og 13.45. Og før indvielsen rider de patrulje i Grindsted by.

Vis venligst hensyn, for det er jo rigtige levende (og store) dyr, der er oplært i den særlige disciplin at være politihest. De er meget dygtige og professionelle og fortjener en respektfuld behandling, som alle andre dyr.