Nu går de efter din postkasse: Ny svindelmetode ser dagens lys

112

14/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Nej, det er ikke for at begå hærværk - det er langt mere udspekuleret!

En ny svindelmetode vinder frem.

Københavns Østerbro-kvarter er i øjeblikket hærget af den nye metode, som har ramt flere beboere.

Sagen er den, at ukendte gerningsmænd har distribueret falske fakturaer til kunder af elselskabet Modstrøm.

Det skriver B.T..

Modstrøm bekræfter

Elselskabet har modtaget fem henvendelser fra kunder, som alle bor i det påvirkede område og har gjort en indsats for at informere selskabet ved at sende billeder af de ufrankerede breve, de har fundet i deres postkasser:

"Ja, det er desværre rigtigt. Vi har indtil nu fået fem henvendelser herom. Kunderne, der alle er bosat på Østerbro, har været meget behjælpelige og sendt os billeder af de falske fakturaer, som de har modtaget som et ufrankeret brev i deres postkasse", skriver elselskabet til B.T..

Elselskabet tilføjer, at de ved, at fakturaerne er identiske. Det er nemlig det samme beløb, og det samme registrerings- og kontonummer, der er oplyst.

Konto fører til Danske Bank

Modstrøm har reageret prompte ved at melde sagen til politiet og rådføre sig med Danske Bank, der er indehaver af de oplyste kontooplysninger på de falske fakturaer.

Udover politianmeldelsen har Modstrøm iværksat en intern kommunikationsstrategi for at sikre, at medarbejderne er klædt på til at håndtere situationen, samt informeret offentligheden gennem sociale medier og deres hjemmeside.