Norsk politi efterforsker Oslo-skyderi som terror

112

25/06/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Natten til lørdag blev Oslo ramt af skyderi. 42-årig mand anholdt for drab og terror

Natten til lørdag blev den norske hovedstad Oslo udsat for et voldsomt skyderi. 

Det skriver NI News 

Skyderiet der fandt sted i Oslo centrum bliver nu efterforsket som terror. Det oplyser Norges politi lørdag morgen

Under skyderiet mistede to personer livet. Derudover blev 21 personer såret. ti af dem beskrives som alvorligt sårede, mens de 11 andre kun er blevet lettere såret under skyderiet. 

Klokken 01.14 natten til lørdag fik Norges politi de første anmeldelser om skyderiet. Fem minutter senere blev den formodede gerningsmand pågrebet. Skyderiet er foregået i Oslo centrum og selvom hele handlingsforløbet endnu ikke er afklaret skulle der være affyret skud på både London Pub og ved jazzklubben Herr Nilsen

Kendt af den norske efterretningstjeneste

Den anholdte gerningsmand er en 42-årig mand, der er norsk statsborger men har iransk baggrund. Ifølge politiet har han udført angrebet alene.

Manden er blevet sigtet for drab, drabsforsøg og terror. Lederen af efterforskningen Christian Hatlo fortæller at de lige nu prøver at afdække motivet. En af de ting de arbejder med er mulig psykisk sygdom der kan ligge til grund for skyderiet. 

Den anholdte har været kendt af både politiet og PST, den norske efterretningstjeneste.

Mulig hadforbrydelse

Hatlo fortæller også, at de arbejder med andre motiver. Han siger, at det er nærlæggende at efterforske skyderi som en hadforbrydelse.

Det skylde at London Pub som er en af gerningsstederne, er et sted hvor mange LGBTQ+-personer kommer. Derudover skulle der lørdag have været Pride-parade i Oslo, men det er nu blevet aflyst.