Mystikken breder sig: Hvor er bankdirektør, der stjal fra kunderne?

112

19/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

En mandag i marts afbrød filialdirektøren for Skjern Bank i Bramming forholdet til sin kæreste, slettede sin Facebook-profil, og forlod byen.

En mandag i marts afbrød filialdirektøren for Skjern Bank i Bramming forholdet til sin kæreste, slettede sin Facebook-profil, og forlod byen i retning vest.

Hans afgang fulgte kort efter, at han var blevet fyret og politianmeldt for at stjæle fra kundernes konti – oprindeligt antaget at være flere millioner, men senere nedjusteret til 500.000 kr.

Det skriver Finans

De 500.000 er et overraskende lille beløb, når man tænker på den risiko han har valgt at løbe; at miste både sit ry og sin høje løn samt delt forældremyndighed over sin søn.

Hvor er han nu?

Efter hans forsvinden var der ingen, der vidste, hvor han var.

Mens nogle udtrykte bekymring for hans velbefindende, spekulerede andre i, om han måske nød livet på en caribisk strand, klar til at starte forfra langt væk fra Bramming.

Nye oplysninger har dog vist sig at tegne et anderledes billede af hans tilstedeværelse.

Han har fra et skjult sted i Storkøbenhavn kontaktet to venner for at fortælle, at han ikke agter at vende tilbage.

Han har sat sit hus til salg – en villa med vedligeholdelsesfri plastvinduer – og ejendomsmægleren bekræfter, at han personligt har godkendt salget.

Så selvom nogen tilsyneladende har tømt hans hjem, er han altså ikke forsvundet sporløst. Kilder bekræfter, at han stadig opholder sig i Danmark og har kontakt til sine forældre.

Det siges, at han er i gang med en proces for at "finde sig selv".

Hans motiver og planer er stadig et mysterium.

Kom som et chok

Han var velanset, frivillig i sin søns fodboldklub, tidligere konservativ politisk kandidat og blev direktør i ung alder. Han blev beskrevet som intelligent.

Derfor bør det ikke være svært at regne ud at hvis man stjæler andres penge, især når man er ansat til netop at varetage dem, så får det konsekvenser.

Finans’ kilder er den tidligere bilhandler, Henning Storgaard, der er både venner med den politianmeldte bankmand og den, som han har stjålet flest penge fra.

Dog ønsker bilhandleren hverken at af- eller bekræfte eller at udtale sig om dét.

Politiet har, af hensyn til efterforskningen, ikke oplyst, om de ved, hvor han befinder sig.

Banken melder, at de ikke har hørt fra ham og er uvidende om hans placering, men han skylder dem stadig penge.