'Min søns sidste ord var hans morderes navne'

112

11/05/2022

Foto: Privat
Foto: Privat

Skrevet af Redaktionen

Reece Tansey blev stukket ihjel efter, at han var blevet lokket til at møde James White og Mark Nuttall på henholdsvis 16 og 15 år. Reece mødte de to drenge nær Great Lever Park i Bolton midt om natten.

Reece var dækket af blod, da han fortalte navnene på to fremmede, der havde angrebet ham. Han nåede at fortælle det lige før han døde på gaden. Navnene er forblevet anonyme indtil nu.

Den 4. maj 2021 blev Reece Tansey stukket seks gange efter at være blevet angrebet nær Great Lever Park i Bolton.

Den 15-årige og en ven var blevet lokket til at mødes med James White og Mark Nuttall midt om natten, rapporterer Manchester Evening News.

Men da Reeces ven besluttede sig for ikke at tage til mødet blev teenageren overladt til at dukke op på stedet alene.

Han var ubevæbnet og i undertal.

White og Nuttall, som havde sneget sig ud af deres hjem, stak teenageren ned, før de flygtede fra stedet.

Kort tid senere så to mænd en teenager, der gik omkring vaklende midt på gaden.

Dækket af blod og ud det blå brugte han sit sidste åndedrag til at fortælle de fuldstændig fremmede mennesker, navnene på de to teenagere, der blot øjeblikke tidligere havde stukket ham brutalt ned.

White lagde en video af sig selv med en kniv dækket af blod på Snapchat ledsaget af ordet “muppet”.

Han sendte senere en besked til Nuttall, som lød: “Jeg troede, det kun gik gennem hans frakke, så jeg blev ved med at gøre det.”

Han tilføjede: “Han er død nu.”

Nuttall svarede med en grinende emoji.

De blev anholdt kort tid senere.

De chokerende detaljer om mord på ham blev bragt frem i lyset i en retssag ved Manchester Crown Court.

Retten fik at vide, hvordan vennerne White og Nuttall blev drevet af de sociale medier og kunne lide at “lade som om, de var gangstere”.

Under politiefterforskningen og den efterfølgende retssag og domsafsigelse var både White og Nuttall beskyttet af strenge navneforbud.

De blev kun identificeret som dreng A og dreng B, og på den måde blev deres forbrydelser til en vis grad beskyttet af deres anonymitet.

Ophævet navneforbud

Da navneforbuddet blev ophævet, fik offentligheden for første gang informationer om, at White blev fundet skyldig i mord og fængslet i 15 år, mens Nuttall blev fundet skyldig i manddrab og idømt seks års fængsel.

Reeces far fortæller, at hans søn ville have ønsket, at hans morderes navne blev afsløret, og at denne afsløring kommer som af en lettelse efter måneders sorg.

“Det ville have været svært for Reece, hvis de ikke blev navngivet,” forklarer Ian. “Nu har han fået sagen lukket. Det var også svært, fordi vi ikke kunne lægge noget på sociale medier. Vi kunne ikke lægge navnene ud, men nu er det en lettelse.

Han tilføjer: “Han var ikke bare min søn, han var min bedste ven, og jeg havde ikke en chance for at sige farvel og holde hans hånd og sige: “Jeg elsker dig, søn.”