Mere end 3000 lyn: Bil fanget under viadukt på grund af skybrud

112

26/06/2023

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Skrevet af J. Bøgen

Vi kan i hvert fald ikke klage over tørke i dag ...

Vejret viser sig fra sin voldsomme side i dag.

Skyhøje temperaturer kombineret med masser af fugt i luften skaber en farlig cocktail.

Hvad vi har savnet i form af nedbør, får vi således i den grad rigeligt af i dag, og flere steder kan afløb og kloakker ikke følge med de massive mængder vand, vi får fra oven.

Der er indtil videre registreret 22 skybrud, som er defineret ved mindst 20 milimeter regn på maks. 30 minutter.

Det mest intense indtil videre har fundet sted i en lille by nord for Aarhus, hvor der faldt svimlende 13,9 milimeter regn på bare fem minutter!

Billedet øverst i artiklen her er fra Kolding, hvor en bil simpelthen blev fanget under en viadukt på grund af de store mængder regn.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Presse-fotos.dk

Temperaturrekord

Ser man på temperatureren rundt om i Danmark i dag, kan regnvejret nærmest minde om monsunregn, som man kender det fra for eksempel asiatiske lande.

Temperaturerne er nemlig skyhøje, og faktisk har vi nået årets højeste i form af 29,1 grader ved Holbæk her til formiddag.

Derudover har vi også oplevet årets første tropenat, hvilket defineres ved, at temperaturen på intet tidspunkt i løbet af natten når under 20 grader.

Og så snakken om temperaturer og nedbør en ting - men der er på nuværende tidspunkt allerede registreret mere end 3000 lyn over Danmark, ifølge TV 2.

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk