"Meget farlig" dobbelt morder flygtet fra fængslet

112

02/06/2022

Foto: Norsk politi

Skrevet af Kathrine Frich

Onsdag flygtede den meget farlige dobbelte morder Stig Millehaugen under en uledsaget udgang.

Politiet frigiver billeder af den drabsdømte Stig Millehaugen, der ikke mødte op i Trondheim fængsel efter orlov onsdag eftermiddag.

Det skriver dagbladet

Nu tyder meget på, at Millehaugen er rejst til Oslo med fly, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Flyet forlod Værnes Lufthavn til Oslo ved 12-tiden onsdag morgen.

"Det er der flere fund, der understøtter, uden at vi vil gå i detaljer. Det er også vigtigt at understrege, at vi fortsat arbejder ud fra flere hypoteser om den eftersøgtes færden," siger politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politikreds.

National advarsel i Norge

Politiet mener, at Millehaugen har taget toget videre til Oslo S. Trøndelag politikreds udsendte onsdag eftermiddag en national advarsel i Norge. Flere politikredse samarbejder om at finde og anholde ham.

Torsdag formiddag fandt en større politiaktion sted på Vinterbro uden for Oslo, hjemme hos en bekendt til Millehaugen. Politiet mente, at de havde grund til at tro, at han opholdt sig der.

Politiet mener, Millehaugen kan være farlig, og gik torsdag ud og bad offentligheden om ikke at gøre noget, hvis de ser ham. 

Offentligheden må ikke gøre noget

"Vi gentager, at vi ønsker tip fra offentligheden i sagen, og at ingen må gøre noget på egen hånd. Kontakt politiet, hvis du har gjort observationer, der kan have interesse," siger Bente Bøklepp i Trøndelag politikreds.

Millehaugen er blevet dømt for overlagt drab og væbnet røveri og afsoner i øjeblikket en 21 års fængselsdom, som han fik i 2012. Det er lovens strengeste straf.

Politiet betegner Millehaugen som noget kraftigt bygget, og cirka 179 centimeter høj. Han blev født i 1969.