Medie: Her er den 32-årige sigtedes kriminelle historik

112

27/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Politiet ville ikke komme ind på den under pressemødet i går.

Siden en 32-årig mand blev anholdt og sigtet for at have frihedsberøvet og voldtaget en 13-årig pige, har mange danskere spekuleret over, om manden før har været i problemer med ordensmagten.

De spekulationer fik ekstra næring i går, onsdag, da det blev offentliggjort, at den 32-årige mand nu også er blevet sigtet for frihedsberøvelse, voldtægt og drab på Emilie Meng, samt trusler med kniv, forsøg på frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt af en 15-årig pige i november sidste år.

På pressemødet spurgte journalisterne da også ind til den sigtedes straffehistorik, men politiet ville ikke udtale sig om det.

Da der også er nedlagt navneforbud i sagen, er det derfor ikke helt lige til at finde ud af, hvad den 32-årige mand eventuelt har lavet før, men det har ikke forhindret Sjællandske Nyheder i at lykkes med det.

Ting at være opmærksom på

Uden at gå i detaljer med, hvordan mediet har spurgt ind til det, skriver Sjællandske Nyheder, at Retten i Næstved har lavet en søgning i byrettens systemer og kan oplyse, at den 32-årige sigtede ikke har tidligere er dømt for noget i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds.

Det skal understreges, at det ikke er det samme som, at der ikke tidligere har været en retssag mod manden, men han er altså ikke blevet dømt.

Ligeledes udelukker det heller ikke, at han har været i politiet søgelys i forbindelse med andre sager, og det vides heller ikke, om der er blevet ført sager mod ham i andre af landets byretter.

Den 32-årige har delvist erkendt forholdene omkring sagen med den 13-årige pige, men han nægter sig skyldig i de nye sigtelser, der blev rejst mod ham i går.