Mand anholdt for voldtægt af 89-årig beboer på plejehjem

112

01/08/2022

Skrevet af Redaktionen

En ukendt mand brød onsdag aften ind på et værelse i Zonnestraal Plejecenter i Lint i Belgien og voldtog en 89-årig beboer. Den mistænkte, en 36-årig mand fra Lier, var påvirket af euforiserende stoffer og blev efterfølgende anholdt.

Hændelsen fandt sted onsdag den 27. juli om aftenen. Her gik en ukendt mand ind på Zonnestraal Plejecenter i Lint og brød ind på et af værelserne. Det skriver bl.a. det belgiske medie GVA.

Den anholdte man er anklaget for at voldtage en 89-årig kvinde. Da en medarbejder bemærkede manden, flygtede han fra stedet.

Kort efter var det lokale politi i stand til at anholde den mistænkte.

Politiet udtaler, at manden var påvirket af narkotika. Han blev efterfølgende afhørt og anholdt for voldtægt og krænkelse af seksuel karakter af en person i en sårbar tilstand.

Offeret blev straks kørt på hospitalet, og har efterfølgende modtaget psykologhjælp. Familien og personalet er ligeledes blevet tilbudt krisehjælp.

Nu ønsker kommunen i samarbejde med plejecenteret at se på, hvordan lignende hændelser kan undgås i fremtiden uden at gøre plejecenteret til et fængsel for beboerne. Ligeledes skal de være muligt for familien at komme og gå, så beboerne kan få besøg så ofte som muligt.

Efterforskningen er i øjeblikket stadig i gang, og både kommunen og plejecenteret står klar til at indføre nødvendige tiltag for at sikre, at der ikke sker en gentagelse.