Lægger sag an mod fængsel - du kommer aldrig til at gætte hvorfor

112

07/5/23 | 14:44

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

En kvindelig indsat i det danske fængselsvæsen har lagt sagt an mod Herstedvester Fængsel. Hun mener, at de har krænket hendes menneskerettigheder, hvilket landsretten nu skal tage stilling til.

En 62-årig kvindelig indsat, på Herstedvester Fængsel har valgt at lægge sag an mod fængslet. Men den voldtægtsdømte kvinde gør det ikke for at komme ud, snarere tværtimod.

Det skriver Ritzau.

Er fejlplaceret - siger hun selv

Årsagen til sagsanlægget er, at kvinden, der har to forvaringsdomme, mener, at hun er placeret i et fængselsmiljø, hvor hendes sikkerhed er i fare.

Kvinden er nemlig født som mand, men identificerer sig som kvinde har af flere omgange søgt om at få udgang til at få foretaget en kønsskifte operation og blive flyttet til en kvindeafdeling.

Men Kriminalforsorgen har sin betænkning i forhold til at lade kvinden skifte til et kvindefængsel på baggrund af den voldtægtsdom kvinden sidder inde for. I stedet råder de hende til at skrue ned for det feminine udtryk ved blandt andet at undlade at gå i kjole.

Bedre sikkerhed for pædofile

Kvindens advokat, Julie Stage, er bekymret for sin klients sikkerhed og hun undrer sig over, hvordan man gør mere for at beskytte andre kriminelle, end man gør for transkønnede.

"Det er bemærkelsesværdigt, at Kriminalforsorgen kan oprette særenheder for bandemedlemmer, så man sidder med folk fra ens egen gruppering og ikke bliver udsat for trusler eller nedsættende bemærkninger, og at der på samme måde er særafdelinger for pædofile for at beskytte dem. Men man opretter ikke særafdelinger for transkønnede," sådan siger Julie Stage til Ritzau.

Sagen blev ført for Østre Landsret i slutningen af april, men der er ikke fundet afgørelse endnu. Den forventes på et senere tidspunkt.