Krænkede mere end 40 børn: Nu skal han for retten

112

06/05/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Anklagemyndigheden har nu udfærdiget anklageskrift i en sag om et meget stort antal krænkelser af mindreårige børn. Sagen skal efter planen domsforhandles til august. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Midt- og Vestsjællands Politi har nu rejst tiltale mod en 47-årig mand for et meget stort antal seksuelle krænkelser af mindreårige børn.

Der er således rejst tiltale for seks tilfælde af voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje efter straffelovens paragraf 225, jv paragraf 216 stk 1 og stk 2, ved at den nu 47-årige blandt andet har befølt mindreårige piger på deres kønsdele, mens de sov i hjemmet hos den tiltalte.

Manden er desuden tiltalt for blufærdighedskrænkelse over for 11 mindreårige piger, hvoraf to endnu ikke er identificerede, ved at have sendt seksuelle beskeder og billeder til dem over sociale medier og formået pigerne at foretage en række krænkende handlinger, som de sendte ham fotos og vidoer af. I en række tilfælde foregav manden over for pigerne at være væsentligt yngre, end han rent faktisk er.

Dertil kommer tiltale for blufærdighedskrænkelse over for 31 børn, der er filmet og fotograferet i forskellige situationer, herunder mens de var nøgne eller gik i bad i hjemmet hos tiltalte. Det er anklagemyndighedens opfattelse, at krænkelserne er sket over en årrække startende fra 2011.

Manden er også tiltalt for besiddelse og videregivelse af film og billeder med børnepornografisk materiale.

Manden har siddet varetægtsfængslet siden 20. april 2021. Det forventes, at domsforhandlingen kan indledes ved Retten i Roskilde 9. august 2022. Der er berammet 30 retsdage til behandlingen af sagen.