Kaos efter Rasmus Paludan: Gadekampene fortsætter

112

18/4/22 | 06:10

Foto: Presse-foto.dk

Skrevet af Redaktionen

Søndag aften og natten til mandag har den sydsvenske by Malmø været genlydt af lyden af raketter, kanonslag, tåregasgranater og sirener. Urolighederne er taget til efter Paludans aktion i Sverige i sidste uge.

Flere steder i Sverige har udviklet sig til regulære krigszoner efter Martin Paludans aktioner i sidste uge.

I Malmø-forstaden Rosengården har flere unge mennesker angrebet politiet med stenkast og fyrværkeri.

Politiet har forsøgt at besvare angrebene med tåregas og knippelslag. Men det har ikke været nok til at dæmpe urolighederne.

Forstaden har måtte lægge ryg til et hav af forbrydelser, og lige i øjeblikket anses stedet for at være decideret farligt at opholde sig i.

Der er blevet sat ild på flere personbiler. Mindst tre varevogne, bygninger, skraldespande og skure er sat i flammer, men brandvæsenet rykker ikke ud. Derfor får af ildebrandene lov at brænde ud selv.

Området anses for at være for farligt for brandfolkene at arbejde i.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

Ramt af skud

I Navestad i Norrköping var der ifølge politiet samlet 150 mennesker. Om eftermiddagen eskalerede situationen og lige før klokken 18 meldte mediet NT, at tre personer var blevet ramt af skud fra politiet. En mand var blevet skudt i benet. Det skriver svenske Expressen.

Politiet meddelte senere, at de tre sårede var blevet ramt af rikochetter efter advarselsskud. De tre sårede er anholdt mistænkt for kriminalitet.

Volden fandt også sted i Skäggetorp i Linköping søndag. Man mener at omkring 200 mennesker var samlet, og der var ifølge politiet sket både stenkast og bilbrande, og i tumulten skulle en politibetjent være kommet lettere til skade..

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

Uroligheder ved Paludan demo