Her er tiltalen mod den 32-årige mistænkte i Emilie Meng-sagen

112

08/01/2024

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Skrevet af J. Bøgen

Han bliver også tiltalt for de to andre sager, han sidder varetægtsfængslet for.

Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har rejst tiltale i sagen, hvor en 32-årig mand siden april 2023 har været varetægtsfængslet og siget for at have begået en række forhold mod Emilie Meng, en 15-årig efterskoleelev i Sorø og en dengang 13-årig pige i Kirkerup.

Den 32-årige mand er nu tiltalt for bl.a. at have udsat Emilie Meng for langvarig frihedsberøvelse og voldtægt samt at have dræbt hende.

Desuden er den 32-årige mand tiltalt for bl.a. at have forsøgt langvarigt at frihedsberøve efterskoleeleven fra Sorø og for at have forsøgt at voldtage hende.

Herudover er han tiltalt for bl.a. at have udsat den dengang 13-årige pige i sagen fra Kirkerup for langvarig frihedsberøvelse og voldtægt samt for at have forsøgt at dræbe hende.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Ukendte oplysninger vil komme frem

Sagen er er sat til at begynde ved Byretten i Næstved i maj, og når det sker, vil danskerne få et indblik i nye detaljer om sagerne, siger chefanklageren.

”Tiltalen er rejst på baggrund af en grundig og objektiv vurdering af sagens omfattende materiale. Med tiltalerejsningen og i forbindelse med den kommende retssag, der starter op i Retten i Næstved i maj, vil hidtil ikke kendte oplysninger fra straffesagen blive tilgængelige for offentligheden. Vi håber, at formidlingen af sagen vil ske med fornøden respekt for de meget unge ofre og deres pårørende. Vi vil samtidig understrege, at der i dag alene er rejst tiltale, og at det i sidste ende vil være op til retten at vurdere, om den 32-årige mand er skyldig”, siger chefanklager Marie Bindslev.

Straffesagen er berammet til hovedforhandling ved Retten i Næstved i maj og juni 2024. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har indtil da ikke yderligere kommentarer til sagen