Hemmelig knap redder liv i bil: "De fleste bruger den ikke"

112

15/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En kvinde ved navn Brooklyn har afsløret en "hemmelig knap", som mange biler har under bakspejlet. Den har potentialet til at redde liv ved at reducere skadelig blænding om natten.

Mange bilister bryder sig ikke om at køre om natten - det er mørkt, hvilket betyder, at synligheden er begrænset, selv med brug af forlygter. Men når en bilist bagved bruger fjernlys, kan blændingen i bakspejlet påvirke din udsigt over vejen foran.

Derfor har en kvinde ved navn Brooklyn, der deler indhold online under brugernavnet @everythingbrooklyn, demonstreret en knap i bilen, der løser problemet øjeblikkeligt.

I billedteksten til klippet, der har fået mere end 96.000 likes og to millioner visninger, skriver hun: "Jeg vender bakspejlet, så forlygterne ikke blænder mig."

Under bakspejlene på mange biler findes der en lille klap, der, når den vendes, vinkler spejlet i en anden retning, så lysstrålerne ikke rammer det på samme måde. Det reducerer i bund og grund blændingen, da lyset ledes ned forbi øjet i stedet for ind i det.

Men selvom blændingen reduceres fra almindelige forlygter, betyder det ikke, at den er reduceret fra solen eller fra fuldt tændte fjernlys.

Målløse brugere

Mange TikTok-brugere strømmede til kommentarsektionen for at udtrykke deres chok over at opdage, at denne funktion eksisterede. En bruger skrev: "Jeg vidste heller ikke noget om dette, før for et par uger siden, og mit liv har været ændret lige siden," mens en tilføjede: "Jeg vidste ikke, at det var det, den lille knap var til."

En tredje kommenterede: "Det mindede mig bare om, at jeg har det."

Dog var ca. en tredjedel mere overraskede over, at andre mennesker ikke allerede vidste det. "Hvordan kunne I andre ikke vide det," skrev en bruger og en anden uddybede: "Jeg troede, alle vidste det."

En tredje skrev: "Jeg har altid gjort det. Hvordan kan folk ikke vide det?"