Gåtur gik helt galt - gelænder knækkede for 74-årig

112

25/04/2023

Arkivbillede. Foto: Shutterstock
Arkivbillede. Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Kommunen vidste, at den var gal allerede i sidste uge.

Det kunne være gået helt galt, da en 74-årig kvinde var ude at nyde forårsskoven ved Ørnereden i Højbjerg syd for Aarhus.

Kl. 16.09 fik alarmcentralen nemlig en melding om, at den uheldige kvinde var faldet, og både politi, ambulancereddere og brandvæsen blev sendt afsted.

Det viste sig at være nødvendigt med det alsidige opbud, for kvinden var nemlig ikke "bare" faldet på stien.

Da hun greb fat i et rækværk langs en trappe, knækkede gelænderet simpelthen, fordi det var råddent. Det resulterede i, at kvinden faldt cirka fem meter ned ad en skrænt.

"Vores indsats bestod i at få kvinden transporteret op til den ventende ambulance. Det brugte vi en speciel båre til, som er nemmere at håndtere i den slags situationer," siger Anders Rathcke, der er operationschef ved Østjyllands Brandvæsen, til TV 2 Østjylland.

Slap utroligt billigt

De fleste vil nok tage en vis mængde skade af at falde fem meter ned, og for en 74-årig, hvis krop måske er lidt mere skrøbelig end for eksempel en person i 20'erne, kunne det knækkede gelænder være endt katastrofalt.

På helt utrolig vis skal kvinden dog med "nogle knubs" og kom altså ikke alvorligt til skade. Hun blev dog kørt afsted med ambulance, så hun kunne blive tjekket for en sikkerheds skyld.

Hos Aarhus Kommune siger Bertram Hacke, at det er meget beklageligt, hvad der er sket. Han er afdelingsleder for grønne områder under Teknik og Miljø og understreger, at afdelingen tager sagen meget alvorligt.

Derfor er der også tidligt tirsdag morgen blevet sendt folk ud til det rådne gelænder, så der kunne tjekkes op på både trappe og forhold i området generelt.

Tilsyn i sidste uge: Afspærring unødvendig

Tirsdag oplyser Aarhus Kommune desuden, at man allerede i sidste uge blev klar over, at gelænderet ikke havde det for godt. Afdelingslederen ærgrer sig derfor over, at man ikke allerede da valgte at afspærre trappen.

Baggrunden for den beslutning var, at man under sidste uges tilsyn konstaterede, at tilstanden ikke var så ringe, at trappen burde have været afspærret.

På baggrund af mandagens uheld vil afdelingen nu se på, om der skal ændres i nogle procedurer, så lignende uheld ikke sker igen.