Forsvundet 13-årig pige fundet i Belgien

112

04/5/22 | 05:15

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Tirsdag aften fandt politiet den 13-årige pige, der har været efterlyst siden fredag, i god behold. Hun opholdt sig i Belgien i selskab med en 19-årig afghansk mand. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Omkring klokken 20.00 her til aften fandt belgisk politi frem til den savnede 13-årige pige, der har været efterlyst siden fredag, hvor hun forsvandt på vej til skole på Amager. Siden har der været en omfattende og intensiv efterforskning for at finde pigen. 

”Vi har fra et tidligt tidspunkt set mod udlandet, fordi der var en række indikationer på, at hun havde forladt landet og var i god behold. Det fik vi heldigvis bekræftet her til aften, da vi i tæt samarbejde med vores belgiske kolleger kunne spore pigens lokation til et lokaltog,” siger leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Brian Belling. 

Der har - forståeligt nok - været stor interesse de seneste dage for at få nærmere informationer om politiets fremskridt i sagen. Her har flere konkrete hensyn dog stået i vejen for at svare på en del af de mange spørgsmål: 

”I en efterforskning som denne kan det være ødelæggende, hvis vi for tidligt lægger os fast på ét spor – både i vores efterforskning og i det, som vi fortæller offentligheden om vores fremskridt. Derfor håber jeg på forståelse for, at det har været nødvendigt at holde efterforskningskortene meget tæt i denne sag,” siger Brian Belling. 

”Vi har stadig ikke det fulde billede af, hvad der er sket. Det skal vi bruge den næste tid på at få afklaret. Lige nu er det vigtigste dog, at den 13-årige er i god behold og på vej hjem,” siger Brian Belling. 

Den 19-årige mand, som den 13-årige opholdt sig med, er anholdt af belgisk politi, og nu fortsætter efterforskningen med at få klarlagt sagens nærmere omstændigheder. Derfor kan Københavns Politi ikke på nuværende tidspunkt - af hensyn både til efterforskningen og den 13-årige og hendes familie - ikke komme med yderligere oplysninger.