Fik stjålet sin bil lige under næsen på hende - er du også i farezonen?

112

05/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Det har åbenbart aldrig været nemmere at være biltyv.

En kvinde har advaret ejere af nøgleløse biler, efter at en snigtyv slap af med hendes midt om natten, mens hun var ved at fodre sin nyfødte baby.

Sarah Baxter fra England beskriver, hvordan hun følte sig paranoid og bange efter at have opdaget, at tyven havde haft travlt med at stjæle hendes Mercedes, mens hun var vågen med sit barn kun få meter væk.

Det beretter Mirror.

Tyverier kan komme ud af kontrol

Nøgleløse biler fungerer ved at registrere tilstedeværelsen af ​​en speciel fob tæt på døren i stedet for at have brug for en traditionel nøgle. Men snedige tyve har fundet en måde at narre bildøre til at åbne ved hjælp af det, der kaldes et relæangreb.

Fidusen fungerer ved at bruge en trådbøjle til at forstærke signalet fra nøglebrikken, narre bilen til at tro, den er tæt på døren, låse op og starte motoren, mens fjernbetjeningen faktisk stadig er inde i ejerens hus.

Den nye teknik er en biltyvs drøm, da der ikke kræves nogen form for indbrud, og det betyder, at tyverier nu er "i fare for at komme ud af kontrol" ifølge AA, Englands svar på FDM.

Så en skyggefigur

Tal fra det britiske indenrigsministerium afslørede, at 130.389 biler blev rapporteret stjålet i 2022 - en stigning på 26% sammenlignet med de 104.435 rapporterede i 2021.

Sarah fandt ud af, hvad der var sket, efter at hun gennemgik optagelserne fra sit CCTV-kamera på en dørklokke, som viser en skyggefuld figur, der holder en ledningsløkke op.

"Jeg var vågen og så sov jeg lidt med få timers mellemrum, som du er med en to-uger gammel, og jeg var faktisk vågen, da bilen blev taget," sagde hun til BBC.

"Det føles bare lidt uhyggeligt, fordi vinduet var åbent, og han var lige uden for da han gjorde det - det føles bare mere invaderende."

Ikke ligefrem en Egon Olsen plan

Otte andre køretøjer blev stjålet fra Henley, Sarahs nabolag, i starten af ​​maj. Politiet sagde, at dee var ved at efterforske situtionen og havde optrappet patruljer i området.

Fordi tyveribander i stigende grad bruger dette hack til at stjæle topsportsvogne, har AA advaret om: "Det kræver kun to tyve og en smule teknologi at narre din bil til at tro, at du stadig står ved siden af ​​den med nøglen i lommen."

"Den ene, tæt på bilen, fanger signalet fra din bil og videresender det til en enhed, der er båret af en anden, tæt på dig. Signalet fra nøglen til at låse bilen op og starte motoren sendes tilbage."