Fik 10.000 kroner i bøde - for at mangle 81 kroner

112

22/03/2023

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Skrevet af J. Bøgen

Du vil enten grine eller græde, når du finder ud af årsagen.

Et besøg fra Skattestyrelsen endte med at blive en afsindigt dyr oplevelse for en kioskejer i Esbjerg.

I 2017 kom de to medarbejdere fra myndighederne forbi for at se, om alt var, som det skulle være.

Det var det ikke, men det, der manglede, vil måske af nogle betegnes som under bagatelgrænsen.

Kioskejeren manglede nemlig en faktura på noget slik - til en samlet værdi af 81 kroner.

Det skriver Avisen.dk.

Nu kan man måske tænke, at det var et forsøg på svindel, at en hund havde spist fakturaen, eller at den ved en fejl var blevet smidt ud. Men forklaringen viste sig at være langt mere mondæn.

Kioskejeren og hans kone ejer nemlig hver deres kiosk. Derfor deler de ofte indkøb, og da noget af slikket havde flyttet beholder skete fejlen. Fakturaen for det bland selv-slik lå nemlig ved den uheldige kioskejers revisor.

For at gøre hele den uheldige situation endnu værre, havde Skattestyrelsen også skrevet til kioskejerens private mail for at gøre ham opmærksom på, at han skulle fremskaffe fakturaen.

Problemet var, at kioskejeren sjældent tjekker sin private mail, kun sin erhvervsmail, og derfor nåede han ikke at se Skattestyrelsens henvendelse, inden tidsfristen var overskredet.

På baggrund af alt det besluttede Skattestyrelsen, at kioskejeren skulle betale svimlende 10.000 kroner for ikke at have styr på papirerne.

Men her slutter historien ikke ...

Mødes i retten

Ikke overraskende nægtede ejeren af kiosken at betale bøde, da han mente, den var urimeligt stor i forhold til forseelsen.

Derfor endte spørgsmålet om den 10.000 kroner store bøde i retten, og der er nu blevet afsagt dom.

Den gode nyhed for kioskejeren er, at bøden bliver sat ned til 2500 kroner.

Den dårlige nyhed for skatteyderne er, at hele sagen ender med at koste 7500 kroner, fordi Skattestyrelsen skal betale sagens omkostninger som følge af afgørelsen.

Ifølge kioskejerens advokat betyder det, at sagen, der til at starte med handlede om 81 kroner, ender med et underskud for Skat på 5000 kroner.