Falske bankfolk svindlede ældre kvinde for 15.000 kroner

112

26/4/22 | 11:30

Skrevet af Redaktionen

Ifølge Midt- og Vestsjællands politis døgnrapport henvendte en 74-årig kvinde fra Køge sig til politiet. Hun kunne rapportere at falske bankfolk havde fået udleveret hendes dankort, som efterfølgende var blevet misbrugt til hævning af 15.000 kr. i en pengeautomat.

Den 74-årige var kl. ca. 12.00 blevet ringet op af en kvinde, der havde præsenteret som en medarbejder i NETS. Årsagen til hendes henvendelse til den 74-årige var et forsøg på uberettiget hævning af nogle penge på den 74-åriges bankkonto, så hun skulle udlevere sit dankort, så NETS kunne undersøge sagen nærmere.

Under samtalen med kvinden dukkede en mand op på den 74-åriges bopæl og fik udleveret dankortet, som efterfølgende blev misbrugt i en pengeautomat. Det kunne banken oplyse den 74-årige om, da hun henvendte sig for at få spærret dankortet.

Manden, der fik dankortet udleveret, blev beskrevet som: 20-25 år, 170-175 cm høj, almindelig af bygning, lys i huden, kort hår, iført lysebrun jakke og et mundbind. Han var blevet lukket ind i opgangen af en beboer i den beboelsesejendom, hvor den 74-årige bor.

Politiet rykkede efter anmeldelsen ud til den 74-årige, som blev afhørt til sagen for at få klarlagt de præcise detaljer i sagen, som politiet behandler som en sag om bedrageri over for den 74-årige.

Politiet vil igen gøre opmærksom på, at ingen pengeinstitutter afhenter et dankort hos en kunde, såfremt der er mistanke om misbrug af kortet, når det skal spærres. Vær særdeles skeptisk med at give personlige oplysninger ved uventede telefonopkald, og udlever aldrig betalingskort til andre end f.eks. de rigtige bankmedarbejdere i eget pengeinstitut.