Du kan ikke anmelde det, og du får ikke erstatning: Du skal have styr på denne detalje i tilfælde af, at din cykel bliver stjålet

112

14/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er ærgerligt nok at få stjålet cyklen, men det er da endnu være, hvis man ikke kan få dækket tabet!

Forsikring er ikke et særligt interessant emne, det skal skribenten her været den første til at indrømme.

Ikke desto mindre er det særdeles vigtigt at have i hvert fald en grundlæggende viden om de forskellige typer af forsikringer, så man for eksempel er sikker på, man overholder loven.

Men selvom det nok ikke er det emne, der ofte lægger dig på sinde, så kan du hurtigt risikere at få brug for dit forsikringsselskab, hvis du for eksempel får stjålet din cykel.

Og her gælder det om at have styr på reglerne. For du kan have den bedste forsikring hos det bedste forsikringsselskab i et utal af år, men det betyder ikke, forsikringen vil dække, hvis din cykel bliver stjålet.

For der er nemlig nogle ting, du selv skal have styr på - og særligt en af de ting er noget, de færreste tænker over.

Kan det virkelig være rigtigt?

Forsikringsoplysningen er en brevkasse, hvor danskere kan skrive ind og få svar på spørgsmål omkring stort set alt, der har med forsikring at gøre.

Under pseudonymet "Den ærgerlige" skriver en dansker således, at vedkommende har fået stjålet sin næsten nye cykel. Politiet vil ikke tage imod en anmeldelse, og forsikringsselskabet vil ikke udbetale erstatning.

Forklaring: "Den ærgerlige" kan ikke oplyse stelnummeret.

Vedkommende har både kvittering for køb af cyklen samt låsebevis, men stelnummeret er altså ingen steder at finde på nogen af de to, og derfor lyder spørgsmålet til brevkassen, om det virkelig kan være rigtigt, at man er overladt til sig selv, hvis man ikke har styr på nummeret.

Et krav

I svaret skriver Forsikringsoplysningen, at den desværre er god nok: Det er nemlig et krav fra forsikringsselskaberne, at man skal kunne oplyse stelnummeret, før man kan få udbetalt erstatning.

Det er forresten også forklaringen på, at politiet ikke vil tage imod en anmeldelse. Ordensmagten skal nemlig bruge et stelnummer for at kunne registrere cyklen som sjålet.

Situationen i denne sammenhæng er, at "den ærgerlige" har købt cyklen i et supermarked, og derfor stod stelnummeret ikke på kvitteringen. Man skal derfor selv sørge for at få det noteret, når man anskaffer sig en ny cykel på den måde.